Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Αναγκαία η ανάδειξη εθνικής διάστασης της τουριστικής πολιτικής

Πετραλιά: Αναγκαία η ανάδειξη εθνικής διάστασης της τουριστικής πολιτικής

Υπό την προεδρία της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, παρουσία της Γ.Γ. του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρίας Γιαννίρη και του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Χάρη Κοκκώση

Υπό την προεδρία της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, παρουσία της Γ.Γ. του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης<...>κ. Μαρίας Γιαννίρη και του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Χάρη Κοκκώση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006, η συνεδρίαση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.

Στην ομιλία της η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά τόνισε την ανάγκη ανάδειξης της εθνικής διάστασης της τουριστικής πολιτικής και υπογράμμισε ότι “στόχος είναι να εφαρμοστεί μία ενιαία στρατηγική, που να διασφαλίζει την ενίσχυση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος ταυτόχρονα με την ενίσχυση της προσφοράς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”.

“Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιχμή της προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας” ανέφερε και πρόσθεσε ότι “μία τουριστική πολιτική μακράς πνοής δεν είναι υπόθεση μόνο του Υπουργείου ή της Κυβέρνησης αποκλειστικά, αλλά αποτέλεσμα συνεργασίας και συναντίληψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συντελεστών”.

Η Υπουργός ανέφερε ότι “με βάσει τις διεθνείς μελέτες τα επόμενα χρόνια θα παρατηρηθεί αύξηση της τουριστικής κίνησης σε όλο τον κόσμο και το 2020 εκτιμάται ότι 1,5 δισ. τουρίστες θα μετακινούνται”. “Η χώρα μας” τόνισε “πρέπει να είναι έτοιμη και να μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγάλο μερίδιο από την παγκόσμια αγορά”. “Για να γίνει αυτό”, σημείωσε, “απαιτείται συστηματική δουλειά, ιεράρχηση στόχων και σταθεροί κανόνες σε θεσμικό επίπεδο στον τουρισμό, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη”.

Αναφερόμενη στον ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, τόνισε ότι “θα ενισχυθεί ο συμβουλευτικός του χαρακτήρας και θα διευρυνθεί με εμπειρογνώμονες, τεχνοκράτες και προσωπικότητες του τουρισμού” και πρόσθεσε ότι “στα πλαίσια του ΕΣΥΤ μπορούν να λειτουργήσουν τομείς που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, στην ποιότητα ζωής, στην τουριστική παιδεία και εκπαίδευση καθώς και στα νέα τουριστικά προϊόντα”.

Καταλήγοντας η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά υπογράμμισε ότι “στη στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό, που να έχει ορίζοντα 15ετίας πρέπει να κυριαρχήσει μία αντίληψη εναρμόνισης όλων των δράσεων και εξειδίκευσης των στόχων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024