Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠετραλιά: Απολύτως εύστοχη επιλογή της Helexpo
1η Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών

Πετραλιά: Απολύτως εύστοχη επιλογή της Helexpo

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για την υλοποίηση της 1ης Έκθεσης Καλοκαιρινών Διακοπών, που άνοιξε τις πύλες της χτες στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. “Πρόκειται για μία απολύτως εύστοχη επιλογή της Helexpo…

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για την υλοποίηση της 1ης Έκθεσης Καλοκαιρινών Διακοπών, που άνοιξε τις πύλες της χτες στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. “Πρόκειται<…>για μία απολύτως εύστοχη επιλογή της Helexpo” σχολίασε, δίνοντας τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές και εκτιμώντας πως “η έκθεση θα αποτελέσει σε βάθος χρόνου μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Helexpo, που θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα, όχι μόνον στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην ελληνική τουριστική βιομηχανία στο σύνολό της”.

Ο ενθουσιασμός της υπουργού για την νέα αυτή έκθεση στηρίζεται σε δύο σημεία. Όπως εξήγησε: “Πρώτον, είναι σαφές πως η ενίσχυση του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού αποτελεί και πρέπει να αποτελεί μία από τις βασικές στρατηγικές επιλογές της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Η διεθνής τάση για τη διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων είναι έντονα αυξητική και το ίδιο πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια. Η Θεσσαλονίκη έχει καθιερωθεί και δεσπόζει σήμερα στα Βαλκάνια ως κέντρο συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού – κάτι το οποίο ενισχύει ταυτόχρονα τη φυσιογνωμία της πόλης ως μία από τις πρώτες επιλογές για city break. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διοργάνωση έκθεσης καλοκαιρινών διακοπών αποτελεί μία ακόμα επιλογή που ενισχύει τόσο τον εσωτερικό, όσο και τον εξωτερικό τουρισμό συμβάλλοντας στην αύξηση των διανυκτερεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Η δεύτερη επισήμανση που θέλω να κάνω είναι ότι η 1η Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών εντάσσεται στο σύνολο των ελληνικών πρωτοβουλιών προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού. Το «άνοιγμα στα Βαλκάνια» και η προσπάθεια προσέλκυσης στην Ελλάδα επισκεπτών μέσου και ανώτερου οικονομικού επιπέδου ενισχύεται και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον μέσα από αυτή την Έκθεση. Παράλληλα, αποτελεί έναν παράγοντα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού καθώς συμβάλλει στην πιο επιτυχημένη προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος εντός της Ελλάδας”.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μπροστά μας. Για τους περισσότερους ανθρώπους, για εκατομμύρια Έλληνες καθώς και για εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο ξεκινά η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, στην ηπειρωτική χώρα ή σε κάποιο από τα πολλά θαυμάσια νησιά μας. Όλοι εμείς, που εργαζόμαστε για τον ελληνικό τουρισμό είμαστε και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Πρέπει να προσφέρουμε τις αρτιότερες υπηρεσίες. Αλλά και ταυτόχρονα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός είναι και θα είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει με επιτυχία την αυξημένη ζήτηση που θα παρατηρηθεί σε όλα τα δίκτυα αγαθών και υπηρεσιών της χώρας” ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η κα Πετραλιά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024