Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Δεν δέχομαι κανείς ν` αμαυρώνει την τουριστική εικόνα της χώρας μας
Συνάντηση με φορείς της Κέρκυρας

Πετραλιά: Δεν δέχομαι κανείς ν` αμαυρώνει την τουριστική εικόνα της χώρας μας

Με βουλευτές, εκπροσώπους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπροσώπους τουριστικών φορέων της Κέρκυρας συναντήθηκε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με θέμα τη διασφάλιση δικαιωμάτων των εργαζομένων του ξενοδοχείου Corcyra Beach, το οποίο σφραγίστηκε εξαιτίας της παράνομης λειτουργίας…

Με βουλευτές, εκπροσώπους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπροσώπους τουριστικών φορέων της Κέρκυρας συναντήθηκε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με θέμα τη διασφάλιση<...>δικαιωμάτων των εργαζομένων του ξενοδοχείου Corcyra Beach, το οποίο σφραγίστηκε εξαιτίας της παράνομης λειτουργίας του το Πάσχα. Ο νόμος είναι νόμος, ατιμωρησία δεν υπάρχει υπογράμμισε η κα Πετραλιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου κ. Μαρία Γιαννίρη, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθ. Οικονόμου, οι βουλευτές της Ν.Δ κ.κ Νίκος Γεωργιάδης και Νίκος Δένδιας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. `Αντζελα Γκερέκου, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βαρλάμης, ο αντινομάρχης για θέματα τουρισμού κ. Χρήστος Σκούρτης, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κ. Σοφία Λιβέρη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού, κ. Λεωνίδας Καραθανάσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχειακών Υπαλλήλων κ. Γεώργιος Ανδριώτης και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού κ. Κατσώτης.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Πετραλιά δήλωσε τα εξής: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε με τους βουλευτές της Κέρκυρας, με τους εκπροσώπους του νομάρχη, με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και βεβαίως με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους των εργαζομένων του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Ο νόμος είναι νόμος, ατιμωρησία δεν υπάρχει, το ξενοδοχείο σφραγίζεται από την στιγμή που λειτούργησε παρανόμως κατά τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς να έχει προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πρέπει να σας πω ότι για μένα ήταν επώδυνη η απόφαση αυτή γιατί με απασχολεί η αβεβαιότητα των εργαζομένων και το ότι χάνουν την εργασία τους. Από τη δική μας πλευρά και σε συνεργασία με τον υφυπουργό κ. Γιακουμάτο τον οποίο τώρα θα επισκεφτούν, θα βρεθεί λύση. Θέλω να πω ότι εμείς ως υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και εγώ προσωπικά κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε οι εργαζόμενοι να μην στερηθούν των οικονομικών και ασφαλιστικών τους απολαβών. Το κράτος οφείλει να τηρεί τους νόμους και να λαμβάνει μέριμνα για τους εργαζόμενους. Πήρα την απόφαση του σφραγίσματος του ξενοδοχείου διότι δεν δέχομαι να αμαυρώνει κανείς την τουριστική εικόνα της χώρας μας. Μία εικόνα που με πάρα πολύ κόπο την κατακτήσαμε και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και αυτή την εικόνα θα υποστηρίζουμε και θα υπερασπίζομαι πάντοτε. Θέλω να πιστεύω, είμαι σίγουρη, ότι η λύση θα βρεθεί”.

Τη δραματική κατάσταση που υφίστανται οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου μετά τη σφράγιση ανέφερε στην υπουργό ο αντιπρόεδρος του
Συλλόγου Ξενοδοχειακών Υπαλλήλων και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Corcyra Beach κ. Γιώργος Ανδριώτης, ζητώντας από την κα Υπουργό να καλυφθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο ξενοδοχείο, μισθολογικά και ασφαλιστικά για έξι μήνες. Μάλιστα, όπως ανέφερε “δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια”, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι σχετικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού την ίδια ώρα χτες μέλη του Συλλόγου και εργαζόμενοι του Corcyra διαδήλωναν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Επισημαίνεται, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης η υπουργός απευθυνόμενη προς τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων επεσήμανε τα εξής: «Η απόφασή μου ήταν δύσκολη και επώδυνη, αλλά και μια βαθιά πράξη ευθύνης. Και σήμερα όφειλα να είμαι συνεπής με εκείνη την απόφαση, εκπέμποντας τα ίδια μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και οφείλουμε να προστατεύουμε την εικόνα αυτή.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η απόφαση αυτή σας έφερε σε δύσκολη θέση και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία, οικονομική αβεβαιότητα και αγωνία για την εργασία σας, αλλά και τη δυνατότητά σας να ανταποκριθείτε στις οικονομικές απαιτήσεις της ίδιας της ζωής σας.
Θέλω να σας πω ότι σε καμία περίπτωση δεν προσπέρασα όλες αυτές τις σκέψεις, αδιαφορώντας για το εργασιακό σας μέλλον.
Ωστόσο, δεν μπορούσα και δεν μπορώ να αγνοήσω ένα γεγονός τόσο σημαντικό, όσο ο τραγικός θάνατος δύο μικρών παιδιών που απασχόλησε όχι μόνο την ελληνική, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, απειλώντας την εικόνα και το κύρος της χώρας μας.

Σας διαβεβαιώνω, ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, προκειμένου να βρεθεί λύση. Γνωρίζω την εργασιακή αβεβαιότητα και ανασφάλεια που βιώνετε το τελευταίο διάστημα. Είναι πολύ επώδυνο άνθρωποι σαν εσάς να βρίσκονται μετέωροι, όταν μάλιστα πολλοί από εσάς έχετε οικογένειες. Θέλω να με πιστέψετε και θέλω να κατανοήσετε την επιθυμία μου, τη θέλησή μου και την απόφασή μου να βρεθεί λύση στο δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε..

Γνωρίζετε ότι συνομίλησα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Απασχόλησης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα για την κάλυψή σας. Είμαι σε θέση να σας μεταφέρω την πρόθεσή του να διερευνήσει όλες τις πιθανές και δυνατές λύσεις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024