Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Καλύτερη προοιωνίζεται από την περσινή η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό

Πετραλιά: Καλύτερη προοιωνίζεται από την περσινή η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό

Η φετινή χρονιά, για τον ελληνικό τουρισμό, προοιωνίζεται καλύτερη από την περσινή, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό προκύπτει από τις επαφές και συνομιλίες που είχε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά με εκπροσώπους της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς…

Η φετινή χρονιά, για τον ελληνικό τουρισμό, προοιωνίζεται καλύτερη από την περσινή, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό προκύπτει από τις επαφές και συνομιλίες<...>που είχε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά με εκπροσώπους της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC), που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Η κ. Πετραλιά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον για τα αποτελέσματα του ταξιδιού, τόνισε ότι “κοινός παρανομαστής όλων των απόψεων που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου απ΄ όλες τις χώρες είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ καλό τουριστικό προϊόν, που γίνεται πλέον πιο ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.

Μάλιστα προανήγγειλε εντατικότερους ελέγχους στην αγορά, μετά από συνεννόηση και με τα συναρμόδια υπουργεία, ενόψει της τουριστικής περιόδου προκειμένου να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων. Η υπουργός ανέφερε ότι “η νέα τουριστική πολιτική αναπτύσσεται με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας και στον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, με νέες μορφές και τελικό στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε δωδεκάμηνο προορισμό”.

Η κυβέρνηση, τόνισε η υπουργός, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις και στον τομέα του τουρισμού, προκειμένου, όπως είπε, να υλοποιηθούν οι μεγάλοι στόχοι που έχουν τεθεί.

Για τη διαφήμιση, η υπουργός ανέφερε, ότι πρέπει να γίνει με στοχευμένες ενέργειες και αναφερόμενη ειδικότερα στην αμερικανική αγορά, είπε ότι θα γίνει με βάση τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα που υπάρχουν, από τους τουρίστες – καταναλωτές, σε κάθε Πολιτεία των Η.Π.Α.

Η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε στις γόνιμες και εποικοδομητικές συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και των ταξιδιωτικών οργανισμών για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Από τις συνομιλίες αυτές διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε, υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς η Ελλάδα να είναι τιμώμενη χώρα στην έκθεση Expo, που θα γίνει στις Η.Π.Α.. Ενδιαφέρον, συμπλήρωσε, υπάρχει και από υποψήφιους επενδυτές, με έμφαση στις κρουαζιέρες και το γκολφ.

Η κ. Πετραλιά, ανέφερε ότι “η Κυβέρνηση προωθεί μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν ευνοϊκότερο το επενδυτικό περιβάλλον, με στόχο να προσεγγίσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσο ευρωπαϊκό όρο `ωρίμανσης` για την προώθηση των επενδύσεων”.

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τον ανταγωνισμό στον τουρισμό με γείτονες χώρες (Τουρκία, Κροατία), η υπουργός είπε ότι υπήρξε σχετικό ερώτημα στις εργασίες της Διάσκεψης και η απάντηση που εδόθη ήταν ότι αυτό βοηθάει όλους να γίνονται καλύτεροι. Χαρακτηριστικά είπε, ότι όταν αυτοί γίνονται πιο δυνατοί, εμείς γινόμαστε δυνατότεροι. Η απάντηση αυτή, προκάλεσε ευμενή σχόλια, ιδίως από Τουρκικής πλευράς, τουριστικοί παράγοντες τη οποίας, ανέφεραν ότι αυτό θα προβληθεί θετικά, τόσο για τον τουρισμό όσο και για τις σχέσεις των δύο χωρών γενικότερα.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η κ. Πετραλιά παραχώρησε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων στο BBC, USA TODAY και στην εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας Greek News.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024