Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει προορισμός
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει προορισμός

“Πιστεύω ότι ο Πειραιάς πρέπει να πάψει να είναι πέρασμα. Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει προορισμός. Η τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά είναι ένα στοίχημα για σας τους Πειραιώτες, αλλά είναι και ένα στοίχημα για όλους μας, για τον τουρισμό στον 21ο αιώνα”. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης…

“Πιστεύω ότι ο Πειραιάς πρέπει να πάψει να είναι πέρασμα. Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει προορισμός. Η τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά είναι ένα στοίχημα για σας τους Πειραιώτες, αλλά είναι και ένα στοίχημα<...>για όλους μας, για τον τουρισμό στον 21ο αιώνα”. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά το πέρας της συνάντησης της με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Παναγιώτη Φασούλα. Μάλιστα, για την επίτευξη του στόχου αυτού, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μια προγραμματική σύμβαση για θέματα τουρισμού με τον Πειραιά.

Όσον αφορά στο στόχο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία παραθαλάσσιας διαδρομής περιπάτου και ποδηλάτου από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως τη Βάρκιζα, που όπως τόνισε η κυρία Πετραλιά πρόκειται για το πιο μακρόπνοο και φιλόδοξο σχέδιο της τελευταίας 10ετίας, ο δήμαρχος του Πειραιά το δέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση, προτείνοντας μάλιστα ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος να ξεκινήσουν από το Μικρολίμανο, από τα “Βοτσαλάκια”. Απόλυτα σύμφωνη δήλωσε, με τη σειρά της η υπουργός, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού.

Μιλώντας στη συνέχεια για το θέμα της Εταιρίας Τουριστικής Αξιοποίησης, η κυρία Πετραλιά σημείωσε ότι “ερήμην δεν γίνεται τίποτα” και πως ήρθε η στιγμή, επ` ευκαιρίας και της επίσκεψης της στον Πειραιά, να ενεργοποιήσουν και τη σύμβαση, που είχε υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο Πειραιά και στην Εταιρεία Τουριστικής Αξιοποίησης πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημειώνεται τέλος πως η συνάντηση της κυρίας Πετραλιά με τον δήμαρχο του Πειραιά έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι σχετίζονται με την πρωτοβουλία του υπουργείου για τη δημιουργία ενιαίου θαλάσσιου μετώπου στην παραλιακή, που θα είναι πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος μήκους 35 χιλιομέτρων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024