Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Ο τουρισμός είναι η οικονομία της ειρήνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία
10ο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Συνέδριο

Πετραλιά: Ο τουρισμός είναι η οικονομία της ειρήνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Την αισιοδοξία της για ένα κοινό μέλλον ασφάλειας και προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού εξέφρασε την Παρασκευή η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας στο δείπνο του 10ου Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, που διοργανώνει το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο…

Την αισιοδοξία της για ένα κοινό μέλλον ασφάλειας και προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού εξέφρασε την Παρασκευή η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας στο δείπνο<...>του 10ου Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, που διοργανώνει το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Το μήνυμά μας είναι ότι ο τουρισμός είναι η οικονομία της ειρήνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία”, ενώ η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη μία στην άλλη πλευρά του Αιγαίου θα έχει πολλαπλά οφέλη και για τους δύο λαούς. Το γεγονός αυτό, συνέχισε, “οι επιχειρηματίες με τη διορατικότητα και το ένστικτό τους το είχαν αντιληφθεί πολύ πιο πριν από τους πολιτικούς”. “Η επιχειρηματικότητα σπάει το ρήγμα που δημιουργούν οι αγκυλώσεις, ανοίγει δρόμους και χαράσσει πορεία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως προηγείται της πολιτικής” κατέληξε η υπουργός.

Ελλάδα και Τουρκία μπορούν μέσα από τον τουρισμό, κατά την υπουργό, να δώσουν ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ότι άνθρωποι και λαοί με διαφορετικές θρησκείες μπορούν να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται αρμονικά και εποικοδομητικά. `Αλλωστε, στον τομέα του τουρισμού, οι δύο χώρες είναι “συμπληρωματικές” και μέσα από μια ιδανική πλατφόρμα συνεργασίας τα οφέλη θα είναι αμοιβαία.

Όπως εξήγησε η κυρία Πετραλιά, στόχος της συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η ενθάρρυνση συνεργασίας ανάμεσα στους τουριστικούς πράκτορες των δύο χωρών, με στόχο την προώθηση κοινών πακέτων διακοπών για επισκέπτες από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, η υπουργός ανέφερε “θα εργαστούμε:

  • Πρώτον, για την καλύτερη συνεργασία στους τομείς της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού.
  • Δεύτερον, για την πύκνωση των ακτοπλοϊκών και των αεροπορικών γραμμών.

  • Τρίτον, για την ενίσχυση των προγραμμάτων τουριστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης“.

Και συνέχισε:

“Παράλληλα, ενθαρρύνουμε όλες τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα για την προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των δύο χωρών, καθώς και του περιβαλλοντικού πλούτου ως ενιαίο τουριστικό πακέτο, ιδίως για τουρίστες από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία.
Επιπλέον, ενθαρρύνουμε τη συνεργασία ανάμεσα στις μαρίνες των δύο χωρών και συγκεκριμένα τις επισκέψεις υπευθύνων για την εξοικείωσή τους με τις τεχνικές κατασκευής, αλλά και διοίκησης που εφαρμόζει το κάθε κράτος. Επιπλέον, πρόκειται να ανταλλάξουμε εμπειρία και know how στο πεδίο των συστημάτων πιστοποίησης για αγροτουριστικά καταλύματα. Ακόμα, αποφασίσαμε την σύσταση Ομάδας Εκπαίδευσης, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους εκπαιδευτικών οργανισμών και τουριστικών σχολών των δύο χωρών. Η Ομάδα αυτή θα συναντάται μία ή δύο φορές το χρόνο και θα οργανώνει και θα συντονίζει τις επισκέψεις και την επιμόρφωση φοιτητών και δασκάλων από τις σχολές της μιας χώρας στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της άλλης”
.

“Η Ελληνοτουρκική φιλία είναι ο δρόμος που οδηγεί στο μέλλον, όχι μόνο τις δύο χώρες, αλλά και ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ελλάδα και Τουρκία μπορούμε να δούμε μπροστά. Μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από κάθε αντιπαλότητα. Μπορούμε να φέρουμε τους λαούς μας πιο κοντά. Μπορούμε να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον” είπε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κλείνοντας την ομιλία της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024