Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠετραλιά: Ο τουρισμός εντάσσεται σε όλες τις δράσεις μιας χώρας

Πετραλιά: Ο τουρισμός εντάσσεται σε όλες τις δράσεις μιας χώρας

«Πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό και όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον τομέα του τουρισμού» χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια νέα μορφή τουρισμού, την επιχειρηματική, στο πλαίσιο συνάντησης της…

«Πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό και όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον τομέα του τουρισμού» χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις η υπουργός<...>Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια νέα μορφή τουρισμού, την επιχειρηματική, στο πλαίσιο συνάντησης της την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.).

«Ο τουρισμός δεν είναι μονοσήμαντη επιχειρηματική συναλλαγή. Για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση του ονόματος της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά χρειάζονται όλες οι υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και έχουμε εμπιστοσύνη στην υγιή επιχειρηματικότητα» υπογράμμισε η υπουργός.

Υπόμνημα με μια σειρά προτάσεων απέδωσε στην υπουργό με τη σειρά του ο Σ.Ε.Β.Ε., με τις περισσότερες να αφορούν στην προσέλκυση – επίσκεψη επιχειρηματιών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την ανάπτυξη του τουρισμού πόλεων.

Επισκεπτόμενη δε το περίπτερο του ΕΟΤ στη ΔΕΘ η κυρία υπουργός ανακοίνωσε ότι «σε συνεννόηση με την Helexpo, το περίπτερο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης θα παραμείνει εδώ στη θέση του και για τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να έχει παρουσία σε όλες τις κλαδικές και ειδικές εκθέσεις. Και αυτό διότι ο τουρισμός εντάσσεται σε όλες τις δράσεις μιας χώρας».

Τέλος, μιλώντας για τη φετινή τουριστική κίνηση η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι «σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία των αφίξεων την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου σημειώθηκε αύξηση που αγγίζει 7%».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024