Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Ο τουρισμός κατέχει κεντρική θέση στον κυβερνητικό αναπτυξιακό σχεδιασμό
Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2007

Πετραλιά: Ο τουρισμός κατέχει κεντρική θέση στον κυβερνητικό αναπτυξιακό σχεδιασμό

Την εξέχουσα σημασία του τουρισμού στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη συμβολή του στην οικονομία της χώρας, επεσήμανε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σε ομιλία της στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2007

Την εξέχουσα σημασία του τουρισμού στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη συμβολή του στην οικονομία της χώρας, επεσήμανε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά,<...>σε ομιλία της στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2007.

«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Πετραλιά, και για αυτό το λόγο πρόσθεσε, «με νόμο που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα τα Κόμματα θα μετέχουν με εκπροσώπους τους στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, το οποίο ήδη λειτουργεί εδώ και δυόμισι χρόνια».

Στην ομιλία της η υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέα τουριστική πολιτική, που στόχο έχει τη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από τα υπόλοιπα και τη μετατροπή της χώρας μας σε δωδεκάμηνο προορισμό για τουρίστες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, στη διαμόρφωση προτύπου αστεροποίησης των ξενοδοχείων από το 2007, στο Δορυφόρο Λογαριασμού Τουρισμού, του οποίου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός και αρχίζει η εκτέλεση, στα σχέδια στρατηγικής του marketing, όπως και στο Π.Δ. για τα αυτοκινητοδρόμια και τις κοινές υπουργικές αποφάσεις για την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (προπονητικός-αθλητικός, ιαματικός).

Στη συνέχεια, η κυρία Πετραλιά αναφέρθηκε στις τουριστικές επενδύσεις, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για αύξηση του αριθμού τους την νέα χρονιά και υπογραμμίζοντας το διπλό στόχο τους, καθότι συμβάλλουν τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, όσο και στη διαφοροποίηση του προϊόντος μας, όπως εξήγησε. «Το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και το ποσοστό απορρόφησης του τομέα τουρισμού στο ΕΠΑΝ φτάνει στο 60% σήμερα από το 8%, που το παραλάβαμε το Μάρτιο του 2004» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη διαφημιστική προβολή της χώρας, η κυρία υπουργός σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει το κεντρικό διαφημιστικό πρόγραμμα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας των χωρών του εξωτερικού, στα διεθνή μέσα και για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα η Ελλάδα συμμετέχει σε περισσότερες από εκατό διεθνείς εκθέσεις σε τριάντα οκτώ χώρες.

Όσον αφορά στους διαγωνισμούς που τρέχουν αυτό το διάστημα, η κυρία Πετραλιά ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνονται οι σχετικές διαδικασίες στην Τσαγκαράδα, στη Θάσο, στο ΣΕΦ, στη μαρίνα του Φαλήρου και μέσα στον επόμενο μήνα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμες οι προκηρύξεις για το γκολφ Αφάντου, τις αλυκές Αναβύσσου, το καζίνο της Κέρκυρας και τη μαρίνα του Αλίμου.

«Πάρα πολύ λεπτό σημείο» χαρακτήρισε κατόπιν στην ομιλία της την τουριστική εκπαίδευση, ανακοινώνοντας την υλοποίηση ενός προγράμματος αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης του ΟΤΕΚ, με το σχετικό Π.Δ. να προωθείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και την ίδρυση Ακαδημιών Ξενοδοχειακών Σπουδών. Μιλώντας δε για το Πανεπιστήμιο Τουριστικών Σπουδών, η ίδρυση του οποίου καθυστέρησε σημαντικά, όπως η ίδια σημείωσε, η κυρία υπουργός ανέφερε ότι το γνωστικό του αντικείμενο περνάει από τη Σύγκλητο.

Κλείνοντας την ομιλία της στη Βουλή η κυρία Πετραλιά κάλεσε όλους τους βουλευτές να υπερψηφίσουν στο κομμάτι του τουρισμού γενικά το φετινό Προϋπολογισμό, τον Προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο, έναν αναπτυξιακό Προϋπολογισμό που, όπως τόνισε «βάζει στο κέντρο της ανάπτυξης τον τουρισμό που είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο τουρισμός είναι ο τομέας της διεθνούς οικονομίας στον οποίο η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και μπορεί να παίξει και ακόμη μεγαλύτερο».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024