Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Σταθερή αύξηση των αφίξεων με ανάπτυξη της αγοράς τουριστικών κατοικιών
11ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ακινήτων

Πετραλιά: Σταθερή αύξηση των αφίξεων με ανάπτυξη της αγοράς τουριστικών κατοικιών

Ισχυρό προωθητικό παράγοντα για την ταχύτατη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και την κάθετη αύξηση τόσο της προσφοράς, όσο και της ζήτησης υψηλής ποιότητας υπηρεσιών τουρισμού ολόκληρο το χρόνο χαρακτήρισε την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας στην Ελλάδα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας χτες στο 11ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ακινήτων…

Ισχυρό προωθητικό παράγοντα για την ταχύτατη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και την κάθετη αύξηση τόσο της προσφοράς, όσο και της ζήτησης υψηλής ποιότητας υπηρεσιών τουρισμού ολόκληρο το χρόνο χαρακτήρισε την ανάπτυξη<...>της τουριστικής κατοικίας στην Ελλάδα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας χτες στο 11ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ακινήτων με θέμα «Μεγάλα Τεχνικά Έργα και Real Estate Forum» που διοργάνωσε ο Όμιλος Καλοφωλιά.

Η αγορά τουριστικών κατοικιών από ξένους τουρίστες θα συμβάλλει, κατά την υπουργό, σε αποφασιστικό βαθμό σε μια σταθερή και διατηρήσιμη αύξηση των αφίξεων στη χώρα μας. “Μέχρι το τέλος του 2006 θα έχουν επισκεφτεί την χώρα μας 16 εκατομμύρια τουρίστες” ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Πετραλιά, προσθέτοντας πως “πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 10%, ενώ όσον αφορά στο καθαρό τουριστικό συνάλλαγμα αυξήθηκε κατά 8%, φθάνοντας τα 12 δισ. ευρώ”. “Από όλους τους ξένους επισκέπτες που πέρασαν από το Ελ. Βενιζέλος για τουρισμό” συνέχισε “το 16% είπαν ότι έχουν μια κατοικία στην Ελλάδα”.

Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μελετά τα ξένα μοντέλα της Κύπρου και της Μάλτας, έχοντας ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ήδη βρίσκεται σε στενότατη συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ για το νέο Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό, με το οποίο, όπως υποστήριξε η υπουργός, θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες επενδύσεων σε όλη τη χώρα.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στη Δ` Προγραμματική Περίοδο Επενδύσεων 2007-2013 η κυρία Πετραλιά υπογράμμισε πως ο τουρισμός θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο από κάθε άλλη προγραμματική περίοδο επενδύσεων στο παρελθόν. “Έχουμε” ανέφερε “μια αύξηση του ποσοστού κατά 17% και ιδιαίτερα αύξηση του ΕΠΑΝ κατά 59% σε σύγκριση με το ποσοστό του 2004 που ήταν 4%”.

“Η στρατηγική μας” τόνισε η υπουργός “συνοψίζεται σε μία φράση: Πολλαπλασιάζουμε τις επενδύσεις, αποδίδουμε την μέγιστη έμφαση στην ποιότητα και ταυτόχρονα επιδιώκουμε την ολόπλευρη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024