Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠλήγμα για τον τουρισμό τα ενοικιαζόμενα δωμάτια–μαϊμού στη Θεσσαλονίκη
Να σταματήσει άμεσα η χορήγηση νέων αδειών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων

Πλήγμα για τον τουρισμό τα ενοικιαζόμενα δωμάτια–μαϊμού στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες καταγγελίες από μέλη της – ξενοδόχους έχει δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ότι “ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια” ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ως παράνομα “ξενοδοχεία”…

Δεκάδες καταγγελίες από μέλη της – ξενοδόχους έχει δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ότι “ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια”<...> ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ως παράνομα “ξενοδοχεία” μισθώνουν χώρους ακόμα και με τη μέρα, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για να διαφημιστούν, προσελκύοντας πελάτες με δέλεαρ τη χαμηλή τιμή, εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με έγγραφό της έχει καταγγείλει το γεγονός στην Τουριστική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από πρόχειρη έρευνα που διενήργησε, διαπίστωσε πως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μία και μόνο επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια διαθέτει τη σχετική άδεια από τον ΕΟΤ. Στο έγγραφό της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ζητά την πλήρη εφαρμογή του νόμου τόσο για μία συγκεκριμένη, όσο και για άλλες επιχειρήσεις που όπως έχει πληροφορηθεί λειτουργούν παράνομα και ζητά την εντατικοποίηση των προσπαθειών αστυνόμευσης με σκοπό να προστατευθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έχει καταγγείλει το γεγονός και στον ΕΟΤ Π.Υ.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αντίστοιχες καταγγελίες έχουν γίνει και από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος για την περιοχή της Αθήνας. Αυτή η κατάσταση αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό της πόλης, τόσο για την εικόνα της Θεσσαλονίκης όσο και για την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή της στη θεσμική δυνατότητα ίδρυσης επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων τη στιγμή που δεν επιτρέπεται η ίδρυση ξενοδοχείων 1* και 2*, φαινόμενο το οποίο ασκεί από μόνο του αθέμιτο ανταγωνισμό στα ξενοδοχεία και κρύβει κινδύνους παραπλάνησης του καταναλωτή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμφωνεί απολύτως με το αίτημα του ΞΕΕ προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τον ΕΟΤ, να σταματήσει άμεσα η χορήγηση νέων αδειών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και να επανεξετασθεί συνολικά το νομικό πλαίσιο, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022