Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠΟΕΣΕ: Επιδότηση του συνόλου του ενοικίου κατά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων
Εστίαση

ΠΟΕΣΕ: Επιδότηση του συνόλου του ενοικίου κατά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων ζητά από τον υπουργό Τουρισμού επιδότηση του συνόλου του ενοικίου κατά το διάστημα της αναστολής και μετά τη λήξη της, επιδότηση του 40% μετά τη λήξη της πανδημίας, μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) αναφέρει ότι, στα πλαίσια της στήριξης, μέσα στο πακέτο των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μέριμνα για τον κλάδο που έχει πολλές ιδιαιτερότητες

“Κύριε υπουργέ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο κλάδος μας (εστίαση – καφέ κ.λπ.), αποτελείται από 90.000 επιχειρήσεις και απασχολεί περί τους 300.000 εργαζόμενους και περισσότερα από 150.000 συμβοηθούντα μέλη των οικογενειών μας”, λέει η ΠΟΕΣΕ.

“Από τις 14 Μαρτίου 2020 με κρατική εντολή ο κλάδος ανέστειλε τη λειτουργία του. Στα πλαίσια της στήριξης, μέσα στο πακέτο των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μέριμνα για τον κλάδο που έχει πολλές ιδιαιτερότητες, όπως:

Α) Ευπαθή και ευάλωτα προϊόντα (κρέατα – ψάρια – λαχανικά) των οποίων το κόστος επωμισθήκαμε, λαμβανομένου υπόψη ότι η εντολή αναστολής λειτουργίας ξεκίνησε το Σάββατο 14/03/2020, δηλαδή τη στιγμή που οι επιχειρήσεις είχαν ήδη κάνει αγορές (Σάββατο – Κυριακή) με κόστος από 1.000 έως μερικές χιλιάδες ευρώ, χωρίς καμία αποζημίωση να έχει προβλεφθεί.
Β) Το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 40%, αν και θετικό, για τον κλάδο είναι ελάχιστο, λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου ύψους των ενοικίων λόγω του εμβαδού που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να λειτουργήσουν και την τοποθεσία (συνήθως στα πιο εμπορικά σημεία), με κόστος χιλιάδες ευρώ.

Το αίτημά μας είναι η επιδότηση του συνόλου του ενοικίου κατά το διάστημα της αναστολής και μετά τη λήξη της, επιδότηση του 40% μετά τη λήξη της πανδημίας μέχρι 30/08/2020″.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022