Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Ευρεία σύσκεψη τουριστικών παραγόντων

ΠΟΕΤ: Ευρεία σύσκεψη τουριστικών παραγόντων

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη τουριστικών παραγόντων του ιδιωτικού τομέα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των tour operators, των ταξιδιωτικών γραφείων, των τουριστικών λεωφορείων, των κρουαζιερόπλοιων, των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και των ναυλομεσιτών […]

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη τουριστικών παραγόντων του ιδιωτικού τομέα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των<...> tour operators, των ταξιδιωτικών γραφείων, των τουριστικών λεωφορείων, των κρουαζιερόπλοιων, των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και των ναυλομεσιτών πρακτόρων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, Π.Ο.Ε.Τ<.> στο ξενοδοχείο 'Αμαλία'.

Στην πολυπληθή αυτή σύσκεψη εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της τουριστικής βιομηχανίας, τα οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε είναι τα σοβαρότερα από κάθε άλλη περίοδο και οφείλονται κατά βάση: Στην προχειρότητα και τον αποσπασματικό τρόπο με τον οποία ο κρατικός τομέας αντιμετωπίζει την πρώτη συναλλαγματοφόρο πηγή που είναι η τουριστική βιομηχανία, η οποία συνεισφέρει στην Εθνική οικονομία το 18% του Α.Ε.Π.
Στον κατακερματισμό τον αρμοδιοτήτων του τουριστικού αντικειμένου που επιτείνεται από την διάλυση του ΕΟΤ και την παραχώρηση των αντικειμένων του, στην ανέτοιμη τοπική αυτοδιοίκηση.
Στην τακτική που ακολουθούν τα συναρμόδια με τον ΕΟΤ Υπουργεία Μεταφορών – Επικοινωνιών και Πολιτισμού, στην προώθηση νομοσχεδίων που συντάσσονται ερήμην του τουριστικού κλάδου με τα οποία θίγονται άμεσα τα τουριστικά λεωφορεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και όχι μόνο.
Τέλος, επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με την λειτουργία του νέου αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος που συνίστανται στο γεγονός ότι η Γερμανική εταιρεία που έχει την εκμετάλλευση, αντιμετωπίζει τον κλάδο του τουρισμού με στυγνά οικονομικίστικα κριτήρια, προκειμένου να προσπορισθεί, υπερβολικά και πρωτόγνωρα για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα κέρδη, σε βάρος του εισερχόμενου τουρισμού, με αποτέλεσμα να καθιστά το τουριστικό πακέτο μη ανταγωνιστικό.
Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι οι αρμόδιοι του αεροδρομίου παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις τους, υπαναχώρησαν σε αρκετά θέματα τα οποία είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ των οποίων και τη καθιέρωση υψηλού αντιτίμου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, γεγονός το οποίο δεν συμβαίνει σε κανένα Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη φορείς, ομόφωνα αποφάσισαν για την με κάθε μέσο και τρόπο αντίδραση, σε όλες τις περιπτώσεις και απ' οπουδήποτε προερχόμενες που θα θίγουν καίρια τις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους.

Ως πρώτη αντίδραση είναι η απόφαση της μη στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο που έχουν ορίσει οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου και την παραλαβή των εισερχόμενων τουριστών από τους αντίστοιχους χώρους που χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα, από τις 16.06.2001, ημερομηνία που θα ισχύσει η καταβολή αντιτίμου στάθμευσης.

Τέλος, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συναντήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αναλύονται τα υφιστάμενα και αναφυόμενα προβλήματα ώστε να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024