Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Η ανάκαμψη στον ελληνικό τουρισμό θα είναι εξαιρετικά βραδεία
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

ΠΟΕΤ: Η ανάκαμψη στον ελληνικό τουρισμό θα είναι εξαιρετικά βραδεία

Μετά τη διεθνή έκθεση WTM του Λονδίνου, στην οποία δίνεται η δυνατότητα καταγραφής των πρώτων εντυπώσεων για την επόμενη τουριστική χρονιά, αλλά και ευρύτερα για την πορεία του τουρισμού, η ΠΟΕΤ εκτιμά ότι η ανάκαμψη και στον ελληνικό τουρισμό φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά βραδεία. Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορούν τόσο οι…

Μετά τη διεθνή έκθεση WTM του Λονδίνου, στην οποία δίνεται η δυνατότητα καταγραφής των πρώτων εντυπώσεων για την επόμενη τουριστική<...> χρονιά, αλλά και ευρύτερα για την πορεία του τουρισμού, η ΠΟΕΤ εκτιμά ότι η ανάκαμψη και στον ελληνικό τουρισμό φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά βραδεία. Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορούν τόσο οι έως σήμερα κρατήσεις από τις διάφορες αγορές όσο και οι ευρύτερες τάσεις που επικρατούν.

“Από τη δυσμενή αυτή διεθνή συγκυρία ο ελληνικός τουρισμός επιβαρύνεται, ως γνωστόν, ακόμη περισσότερο εξαιτίας του ανταγωνιστικού μειονεκτήματος που έχει σε σχέση με χώρες που βρίσκονται εκτός της ευρωζώνης αλλά και από τα άλυτα δομικά προβλήματα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΤ.

“Με γνώση των μεγάλων δυνατοτήτων του ελληνικού τουρισμού και παρά τις δυσκολίες της στιγμής, η ΠΟΕΤ προτείνει κατά προτεραιότητα:
1. Τη μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια και δυναμική προβολή του τουρισμού μας με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, που να διασφαλίζουν ότι και το τελευταίο ευρώ θα πιάσει τόπο.
2. Την ιδιαίτερη μέριμνα για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις , οι οποίες αποτελούν το 95% του τομέα και την ραχοκοκαλιά της τουριστικής μας βιομηχανίας. Παράδειγμα τα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης, από τα οποία εξαιρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης.
3. Νομοθετικές πρωτοβουλίες, που να εξασφαλίζουν ένα υγιέστερο και ανταγωνιστικότερο πλαίσιο λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων. Για την περίπτωση του κλάδου μας, των Τουριστικών Γραφείων , απαιτείται ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας ενώ άμεση είναι η ανάγκη για κατάργηση των απίστευτων προνομίων των ΚΤΕΛ σε βάρος των τουριστικών πούλμαν και του αναχρονιστικού μονοπωλίου που έχει επιβληθεί στις τακτικές συγκοινωνίες, με σοβαρό κόστος για το σύνολο του ελληνικού τουρισμού.

Η ΠΟΕΤ, σε συνεργασία και ενότητα με όλους τους Συνδέσμους του Κλάδου και τους άλλους Φορείς του τουρισμού μας καθώς και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, θα συμμετέχει ενεργά και δραστήρια για την διαμόρφωση καλλίτερων συνθηκών και προοπτικής για την τουριστική μας βιομηχανία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024