Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΞ: Αύξηση των κονδυλίων για διαφήμιση και μείωση των εργοδοτικών εισφορών των ξενοδόχων

ΠΟΞ: Αύξηση των κονδυλίων για διαφήμιση και μείωση των εργοδοτικών εισφορών των ξενοδόχων

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Βασίλης Μηναΐδης στα πλαίσια της 17ης Διεθνούς έκθεσης Philoxenia ανακοίνωσε ότι η μοναδική διέξοδος από το τούνελ της κρίσης είναι η λήψη […]

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ<.>) κ. Βασίλης Μηναΐδης στα πλαίσια της 17ης Διεθνούς έκθεσης Philoxenia ανακοίνωσε ότι<...> η μοναδική διέξοδος από το τούνελ της κρίσης είναι η λήψη άμεσων μέτρων από πλευράς της Πολιτείας, μεταξύ των οποίων και αύξηση των κονδυλίων για διαφήμιση.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να διατεθεί για προβολή και διαφήμιση το ποσό των 20 δισ. δρχ, ώστε οι αλλοδαποί τουρίστες να πειστούν για τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Ήδη, οι ανταγωνίστριες χώρες ανεβάζουν σημαντικά τον πήχη των δαπανών για προβολή και διαφήμιση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Επιπρόσθετα, οι Έλληνες ξενοδόχοι ζητούν να μειωθούν κατά 25% οι εργοδοτικές εισφορές των ξενοδοχείων και να γίνουν περικοπές στα τέλη επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με παράλληλη επιμήκυνση του συμβατικού χρόνου εκμετάλλευσής του από τη HOCHTIEF Gmbh.

Eπιπλέον, προτείνεται να αυξηθούν στο 40% τα ποσοστά επιχορήγησης -από τον αναπτυξιακό νόμο- των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για επενδύσεις εκσυγχρονισμού και να μη φορολογηθούν τα αδιανέμητα κέρδη τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα επενδυθούν εντός της ερχόμενης τριετίας.

Τέλος, οι ξενοδόχοι διεκδικούν την άρση του cabotage πριν από τη νέα τουριστική περίοδο, ώστε τα κρουαζιερόπλοια να μπορούν να εκτελούν πλόες εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς να δεσμεύονται από την υποχρέωση προσέγγισης άλλων διεθνών λιμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίοι βρίσκονται συνήθως σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024