Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠρεμιέρα για τον 3ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του Capsule T
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Πρεμιέρα για τον 3ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του Capsule T

Στην online, εναρκτήρια εκδήλωση του τρίτου κύκλου, οι startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε μία συνοπτική παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης (elevator pitch) σε μέλη της κοινότητας του CapsuleT.

Στην επίσημη έναρξη του 3ου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020), του βασικού πυλώνα και άξονα αναφοράς των δράσεων του Capsule T Travel & Hospitality Accelerator, προχωρά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Mε ένα ξεχωριστό “Welcoming – Orientation Event” που πραγματοποιήθηκε online το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Σεπτεμβρίου, ο επιταχυντής Capsule T καλωσόρισε τις 9 ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και επιλέχθηκαν τελικά από την Κριτική Επιτροπή προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.

Eίναι κοινός τόπος ότι, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες οι startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό έχουν ανάγκη -περισσότερο από ποτέ- την εντατική υποστήριξη και καθοδήγηση με σκοπό τη βέλτιστη προσαρμογή τους στις νέες ανάγκες της αγοράς. Σε αυτό ακριβώς θα συμβάλει καθοριστικά και σε αυτό τον κύκλο ο επιταχυντής, χάρη στην πολύτιμη στήριξη του ΞΕΕ αλλά και των στρατηγικών συνεργατών του, με τους οποίους συνδιαμορφώνει το πρόγραμμα.

Οι ομάδες του 3ου κύκλου
Ειδικότερα, οι ομάδες που εντάχθηκαν στον τρέχοντα κύκλο είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

Campsaround
Η πρώτη πλατφόρμα online κρατήσεων για εναλλακτικού τύπου καταλύματα και glamping στην Ελλάδα, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση για την ψηφιακή τους παρουσία.

Loader
Η εφαρμογή βοηθά ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, προσφέροντας υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στους χώρους τους.

MintQR
Ψηφιακός κατάλογος με την εταιρική ταυτότητα κάθε επιχείρησης. Δυνατότητα επεξεργασίας προϊόντων, γνώμη καταναλωτών και πολλά εργαλεία προώθησης σε 1 μόνο σελίδα διαχείρισης.

RevApp
Μία εφαρμογή δυναμικής τιμολόγησης που βοηθά τους ξενοδόχους να αυτοματοποιήσουν και να βελτιστοποιήσουν την τιμολόγηση των δωματίων, χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης.

Tourmie
Mία online concierge εφαρμογή που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν εξατομικευμένες υπηρεσίες για τις ανάγκες των ταξιδιών τους, τα καταλύματα αυξάνουν τα έσοδά τους από πωλήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών και οι πάροχοι υπηρεσιών επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους σε νέα κανάλια πωλήσεων στον τουρισμό.

Trip Tailor
Μέσω μίας δυναμικής και διαδραστικής πλατφόρμας, απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται οι εμπειρίες, επιτρέποντας στον ταξιδιώτη να προσαρμόσει τις διακοπές του σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Villa4Villa
Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα ανταλλαγής πολυτελών εξοχικών κατοικιών, με στόχο τη δημιουργία ενός συνδρομητικού premium club όπου οι ανταλλαγές γίνονται μέσω συστήματος συλλογής πόντων.

WeAreTravelers
Τα πάντα για τις διακοπές σου, ακριβώς όπως εσύ τα θες, με 1 κλικ.

Weddin
Μία πλατφόρμα που βοηθά τα ζευγάρια να οργανώσουν το γάμο τους στην Ελλάδα, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Στόχος είναι η ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού στη χώρα μας.

Στην online, εναρκτήρια εκδήλωση του τρίτου κύκλου, οι startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε μία συνοπτική παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης (elevator pitch) σε μέλη της κοινότητας του CapsuleT. Επιπλέον, όλοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους -έστω και διαδικτυακά- και να μάθουν περισσότερα για το περιεχόμενο του 3μηνου προγράμματος από τη Director του επιταχυντή, Κατερίνα Σαριδάκη.

Σημειώνεται πως οι δραστηριότητες του 3ου κύκλου, όπως αντίστοιχα συνέβη και στον προηγούμενο κύκλο, θα πραγματοποιηθούν όλες διαδικτυακά, με στόχο φυσικά την προστασία όλων των ομάδων και εμπλεκόμενων φορέων. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις όπως, μεταξύ άλλων, online εργαστήρια και συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring sessions), ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και “virtual visits” των ομάδων με εκπροσώπους ηγετικών εταιρειών του τουρισμού. Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους).

Την πορεία και εξέλιξη των ομάδων στο πρόγραμμα θα παρακολουθεί η Επιτροπή Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του επιταχυντή, που απαρτίζεται από 7 καταξιωμένους κριτές που προέρχονται τόσο από το χώρο του ξενοδοχειακού κλάδου όσο και από το χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, η Eπιτροπή θα βαθμολογεί και θα καταγράφει την επίτευξη των στόχων (KPIs) των 9 ομάδων στη διάρκεια του προγράμματος ενώ, εκτός από την αξιολόγηση, θα προσφέρει και χρήσιμη συμβουλευτική καθοδήγηση. Παράλληλα, συμβουλευτική θα παρέχουν και οι μέντορες που θα ανατεθούν τις επόμενες ημέρες σε κάθε ομάδα.

Ηγετικές εταιρείες στο πλευρό των ομάδων και στη διάρκεια του 3ου κύκλου
Aπό την έναρξη κιόλας της επίσημης λειτουργίας του επιταχυντή, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google προχώρησαν στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον Capsule T. Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google, χορηγού του προγράμματος, με μεγάλη χαρά θα διαθέσουν και στη διάρκεια του τρίτου κύκλου την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, στη χρήση των καλύτερων πρακτικών, στη φιλοξενία ειδικών online εργαστηρίων, σε σχετικές ομιλίες, όπως επίσης και στην οργάνωση 1:1 online συνεδριών με μέντορες.

Σημειώνεται πως στρατηγικοί συνεργάτες του 3ου κύκλου του προγράμματος είναι και πάλι η Grant Thornton, το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, η Nelios και η TÜV Austria Hellas, ενώ παράλληλα ο επιταχυντής “συνασπίζεται” με αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς, καλωσορίζοντας πλέον στους κόλπους του ως community partners του Προγράμματος Επιτάχυνσης τις εξής εταιρείες: Ferryhopper, Keeano, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Zoottle. Εκπρόσωποι των προαναφερθέντων startups θα έχουν ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα, συμμετέχοντας ως μέντορες των ομάδων αλλά και εισηγητές σε σχετικά workshops που δρομολογούνται. Τέλος, υποστηρικτής για την παροχή προϊόντων καφέ είναι η Douwe Egberts/Foodrinco.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024