Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροαναγγελία ανασύστασης (και αναβάθμισης) του Υπουργείου Τουρισμού
Υπουργείο Τουρισμού

Προαναγγελία ανασύστασης (και αναβάθμισης) του Υπουργείου Τουρισμού

Με δύο Προεδρικά Διατάγματα που προωθήθηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού συνιστάται αυτόνομο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως επίσης Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, γίνεται ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού ενώ μετονομάζονται άλλα υπουργεία.

Με τον ερχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης γίνεται ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία. Σε αυτό μεταφέρονται από το πρώην Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (το οποίο μετονομάζεται τώρα σε υπουργείο Εσωτερικών) το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού του παλαιού Υπουργείου Τουρισμού, που είχε συγχωνευθεί με άλλα υπουργεία, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 24/2015.

Ακόμη, συνιστάται Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο συγκροτείται από τις μεταφερόμενες σε αυτό (από το τέως Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο μετονομάζεται τώρα σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης) γενικές γραμματείες: 1) της Μεταναστευτικής Πολιτικής και 2) της Υποδοχής. Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέρονται από το πρώην Υπουργείο Εσωτερικών ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελείς υπηρεσίες: α) του Ασύλου, β) της Αρχής Προσφύγων και γ) της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής.

Ακόμη, συνιστάται Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο συγκροτείται από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και θα στελεχωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας.

Επιπλέον, συνιστάται Υπουργείο Ενέργειας, το οποίο θα συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενέργειας, για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακόμη, μετονομάζονται και ανασυνιστώνται 6 υπουργεία:

  • Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
  • Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
  • Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε Υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συνιστάται Γενική Γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και η Γενική Διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπαγόντουσαν στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, σχολίασαν: “Όπως έχει κατ’επανάληψιν πει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι και δομικές. Ως εκ τούτου με τα Προεδρικά Διατάγματα που εστάλησαν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δρομολογούνται οι δομικές αλλαγές”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

09/02/2023
08/02/2023
07/02/2023
06/02/2023
03/02/2023
02/02/2023