Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροδιαγραφές ίδρυσης και εγκατάστασης αυτοκινητοδρομίου στην Ελλάδα
Σε διαδικασία δημοσίευσης σε ΦΕΚ το Π.Δ.

Προδιαγραφές ίδρυσης και εγκατάστασης αυτοκινητοδρομίου στην Ελλάδα

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον και για την Ελλάδα η ίδρυση αυτοκινητοδρομίου (πίστα Formula 1), έπειτα από την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος την περασμένη Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα λοιπόν με το Π.Δ., το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία δημοσίευσης του σε ΦΕΚ…

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον και για την Ελλάδα η ίδρυση αυτοκινητοδρομίου (πίστα Formula 1), έπειτα από την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος την περασμένη Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα<…>λοιπόν με το Π.Δ., το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία δημοσίευσης του σε ΦΕΚ, ίδρυση και εγκατάσταση αυτοκινητοδρομίου μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ενιαίο γήπεδο επιφάνειας τουλάχιστον 400 στρεμμάτων, το οποίο θα βρίσκεται εκτός οικιστικών περιοχών, δασικών εκτάσεων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά προστατευομένων περιοχών, το οποίο είναι άμεσα προσπελάσιμο από όλα τα μέσα μεταφοράς και θα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων από κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα 3, 4 και 5 αστέρων συνολικής δυναμικότητας τουλάχιστον 1.000 κλινών.

Στο Π.Δ. αναφορικά με την επιλογή της θέσης που μπορεί να δημιουργηθεί το αυτοκινητοδρόμιο προβλέπονται προδιαγραφές με κριτήρια χωροταξικά πολεοδομικά, ενώ καθορίζονται και οι προδιαγραφές για τις εγκαταστάσεις που αυτοκινητοδρομίου (αθλητικές, μηχανολογικές, εξοπλισμού κ.α). Στη διαδικασία έγκρισης του αυτοκινητοδρομίου προβλέπεται επίσης, η χορήγηση άδειας έγκρισης σκοπιμότητας, η οποία χορηγείται με απόφαση του ΕΟΤ, η περιβαλλοντική αδειοδότηση, η έγκριση καταλληλότητας του γηπέδου, και η έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης. Ακόμα, προσδιορίζονται και μια σειρά από δικαιολογητικά για την έγκριση της καταλληλότητας του γηπέδου επί του οποίου θα δημιουργηθεί.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το αυτοκινητοδρόμιο θα λειτουργεί με Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, το οποίο χορηγείται από την αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΤ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος εδώ

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024