Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση για ανάπτυξη της θρησκευτικής κρουαζιέρας από το Υπουργείο Τουρισμού
Θρησκευτικός τουρισμός

Πρόταση για ανάπτυξη της θρησκευτικής κρουαζιέρας από το Υπουργείο Τουρισμού

Η κα Έλενα Κουνουρά δήλωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει στοχευμένα οι προσπάθειες και διαπιστώνεται απο πολλές αγορές ισχυρό ενδιαφέρον για θρησκευτικές και προσκυνηματικές περιηγήσεις και προγράμματα σε προορισμούς στην Ελλάδα.

H δυναμική ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής. Αυτό τόνισε η αναπλ. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Ελενα Κουντουρά, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών Διάσκεψης Ελλάδος και Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδος και Ρωσίας, με στόχο την άμεση προώθηση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε η υπουργός, έχουν ήδη ξεκινήσει στοχευμένα οι προσπάθειες και διαπιστώνεται απο πολλές αγορές ισχυρό ενδιαφέρον για θρησκευτικές και προσκυνηματικές περιηγήσεις και προγράμματα σε προορισμούς στην Ελλάδα.

Το υπουργείο, όπως επισήμανε η υπουργός, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Εκκλησία, με όλες τις Περιφέρειες, τους τοπικούς και αναπτυξιακούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, για να προβληθούν και προωθηθούν προγράμματα εξειδικευμένα, που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε Θρησκευτικούς χώρους της Ελλάδας σε δημοφιλείς αλλά και νέους προορισμούς.

Η κα Κουντουρά ανέφερε ότι στα σχέδια είναι να αναπτυχθούν και συνδυαστούν διάφορες μορφές τουρισμού με μεγάλη δυναμική, που θα καλύψουν πολλαπλές ανάγκες και απαιτήσεις του ταξιδιωτικού κοινού και ενδεικτικά παρέθεσε την πρόταση για ανάπτυξη της θρησκευτικής Κρουαζιέρας.

Χαιρετισμούς, απηύθυναν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εισακούσθηκαν οι εισηγήσεις της κας Κουντουρά και θα επιδιωχθεί να εγκριθεί μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Επίσης, ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ενώ εκ μέρους της ρωσικής πλευράς μίλησαν η κα Olga Yarilova της Διεύθυνσης Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, η εκτελεστική διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας κα Maya Lomindre, ο γενικός διευθυντής του προκυνηματικού κέντρου του Πατριαρχείου της Μόσχας κ. Sergiy κ.ά.

Τοποθετήσεις και παρουσιάσεις έγιναν από το γενικό γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες και στις δυνατότητες ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα, τον γενικό γραμματέα Τουριστικής πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλα, τον πρόεδρο των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδος κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, από περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες της χώρας, εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού κ.ά.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό και στην πορεία των εργασιών, πέραν των προηγουμένων ομιλητών, τοποθετήσεις και παρουσιάσεις με θέμα “Πνευματική Αναζήτηση της Ορθοδοξίας” έγιναν από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γραμματέα Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Αρχιμανδρίτη Πέτρας και Χερσονήσου Τίτο Ταμπακάκη, τον πατέρα Βαρθολομαίο Σιαρλή εκ μέρους των Ιερών Μητροπόλεων Δωδεκανήσου και τον πατέρα Νικόδημο Λαυριώτη εκπρόσωπο της ιεράς κοινότητος του Αγίου Όρους.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022