Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαΠρόταση HATTA για δημιουργία βασικών γραμμών/ κορμών και 'αντένων' στην ακτοπλοΐα
HATTA

Πρόταση HATTA για δημιουργία βασικών γραμμών/ κορμών και 'αντένων' στην ακτοπλοΐα

Άρρηκτος ο δεσμός ακτοπλοΐας – τουρισμού, με πιο επιβεβλημένη από ποτέ την εξομάλυνση της λειτουργίας της ακτοπλοΐας, τη μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%, την περαιτέρω εξυγίανση του θεσμικού πλαισίου και τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Ο άρρηκτος δεσμός ακτοπλοΐας – τουρισμού, ο ρόλος που η ακτοπλοΐα διαδραματίζει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και αντίστροφα, καθώς και οι προτάσεις του ΗΑΤΤΑ για την ανάπτυξη της ακτοπλοΐας παρουσιάστηκαν στο 2nd Posidonia Sea Tourism Forum από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Γιώργο Τελώνη.

Στην ομιλία του ο κ. Τελώνης υπογράμμισε ότι η ακτοπλοΐα είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και του συνόλου της νησιωτικής μας χώρας και κρίσιμος παράγοντας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μια ακμάζουσα ακτοπλοΐα, με υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος βελτιώνει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και ωφελεί τους επιβάτες. Είναι πιο κρίσιμη και επιβεβλημένη από ποτέ η άρση των αντικινήτρων και η εξομάλυνση της λειτουργίας της ακτοπλοΐας, η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%, η, περαιτέρω, εξυγίανση του θεσμικού πλαισίου και η βελτίωση των υπηρεσιών.

Παράλληλα ανέλυσε την πρόταση του ΗΑΤΤΑ για τη δημιουργία βασικών γραμμών/ κορμών και “αντένων”, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και να υπάρχει καλύτερη και συχνότερη εξυπηρέτηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023