Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή«Πρόταση ποιότητας» για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού η έκθεση xenia
Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Πρόταση ποιότητας» για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού η έκθεση xenia

H τουριστική ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της πατρίδας μας, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εγκαινιάζοντας την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, την 39η Διεθνή Έκθεση ΤουριστικήςΒιομηχανίας xenia. Ωστόσο, […]

H τουριστική ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της πατρίδας μας, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εγκαινιάζοντας την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, την 39η Διεθνή Έκθεση Τουριστικής<...>Βιομηχανίας xenia. Ωστόσο, όπως είπε, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια κυρίως από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση για να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών στον εξωξενοδοχειακό τομέα, όπου η χώρα μας υστερεί.

Ο κ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την xenia ως «πρόταση ποιότητας» για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι έχει καθιερωθεί ως ένας σοβαρός και αξιόπιστος θεσμός του ελληνικού τουρισμού.

Η πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στον χαιρετισμό της, υπογράμμισε ότι απαιτούνται τομές και μεταρρυθμίσεις, ώστε να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία, να επιλυθούν τα πολεοδομικά και λειτουργικά προβλήματα των ξενοδοχείων, να αποσαφηνιστούν οι χρήσεις γης. Παράλληλα, είπε, σε κάθε νομό πρέπει να υπάρχει μια πιλοτική επένδυση, στην οποία θα συναινούν όλοι οι παράγοντες, που θα δείχνει το δρόμο για το πως θέλουμε την Ελλάδα του αύριο.

Ο γ.γ. του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, εκπροσωπώντας τον υπουργό κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, που αναχώρησε εκτάκτως για την Κίνα, επεσήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό είναι το πως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας θα μετατραπούν σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Πρέπει, όλοι, πρόσθεσε, να παρακολουθούμε και να προσαρμοζόμαστε στις διεθνείς τάσεις, ώστε ο ελληνικός τουρισμός να πρωταγωνιστεί.

Η έκθεση xenia, καταξιωμένος πλέον θεσμός στο χώρο του τουρισμού, αποτέλεσε και στην 39η διοργάνωσή της σημείο αναφοράς για την τουριστική βιομηχανία. Καταρχήν, με τη δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού κλίματος, όπου οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επαγγελματικών μονάδων ύπνου, φαγητού και ψυχαγωγίας, συναντούν τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιριών εξοπλισμού. Με δύο εξειδικευμένες ημερίδες για τη Γαστρονομία και το Περιβάλλον, κατά τη διάρκεια των οποίων, καταγράφηκε η σημερινή κατάσταση σε δύο κρίσιμες σχέσεις: της ελληνικής γαστρονομίας και του τουρισμού, αλλά και αυτή του τουρισμού με το περιβάλλον. Ειδικότερα, χτες, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007, το ΣΙΔ του ΣΕΤΕ σε συνεργασία με την xenia, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Προορισμοί – Περιορισμοί, Φιλοξενούμε στον Πλανήτη», υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμπέδωσης του νέου τουριστικού δόγματος, ότι η τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα με τη δημιουργία του «Πράσινου Δωματίου», που λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε πρακτικό επίπεδο για την κατασκευή ενός δωματίου και λουτρού με φιλοπεριβαλλοντικά υλικά.

Η ημερομηνία λήξης της 39ηςxenia ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την προετοιμασία της 40ης xenia, που θα αποτελέσει μια ειδική επετειακή εκδήλωση τόσο στο εκθεσιακό όσο και στο γενικότερο επίπεδο των παράλληλων εκδηλώσεων, με την ευκαιρία των 40 χρόνων λειτουργίας της έκθεσης. To 2008, με την 40η διοργάνωσή της έκθεσης xenia, η xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε. πραγματοποιεί σε συνεργασία με την EuroPartners ΕΠΕ, το πρώτο Exclusive Tourism Forum στις εγκαταστάσεις του γκολφ της Γλυφάδας. Ένα εξειδικευμένο γεγονός αφιερωμένο στον τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Μέσα στο πλαίσιο των νέων στόχων που έχει θέσει ο ελληνικός τουρισμός για μια ασφαλή και ανταγωνιστική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, φορείς και επιχειρήσεις θα πρέπει πλέον να δραστηριοποιηθούν σε νέες βάσεις. Η xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε. δεσμεύεται, στις αρχές που την διακρίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της, ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις νέες ανάγκες του ελληνικού τουρισμού και των ανθρώπων του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024