Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρόταση του Μ. Κόνσολα για στήριξη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων και λεωφορείων
Τουριστικά καταλύματα

Πρόταση του Μ. Κόνσολα για στήριξη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων και λεωφορείων

Η προϋπόθεση απασχόλησης ενός τουλάχιστον εργαζομένου το 2019 στη δράση για την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών, λειτουργεί απαγορευτικά για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων που συνήθως λειτουργούν με την προσωπική εργασία των ιδιοκτητών των μελών της οικογένειάς τους και δεν απασχολούν εργαζόμενους.

Την ένταξη των οικογενειακών επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, που δεν απασχολούν εργαζόμενους, στη δράση για την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών, ζήτησε με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο βουλευτής αναφέρεται στη δράση προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια επανεκκίνησής τους.

Τονίζει ότι τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη δράση είναι η νόμιμη λειτουργία, η μείωση κατά 30% του τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019, ενώ τίθεται ως προϋπόθεση να απασχολούσαν ένα τουλάχιστον εργαζόμενο το 2019.

Επισημαίνει ότι η προϋπόθεση λειτουργεί απαγορευτικά για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων που συνήθως λειτουργούν με την προσωπική εργασία των ιδιοκτητών των μελών της οικογένειάς τους και δεν απασχολούν εργαζόμενους.

“Και αυτές οι μικρές επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, δεν πρέπει να αποκλειστούν. Θα πρέπει ενταχθούν σε αυτή ή άλλη συμπληρωματική δράση προκειμένου να επιχορηγηθούν για μέρος των λειτουργικών δαπανών που θα πραγματοποιήσουν αυτό το διάστημα και είναι απαραίτητες για την επανεκκίνησή τους”, τονίζει ο κ. Κόνσολας στην πρότασή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024