Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροτεραιότητα του τουρισμού η διαφύλαξη του περιβάλλοντος
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Προτεραιότητα του τουρισμού η διαφύλαξη του περιβάλλοντος

Στην σημασία του περιβάλλοντος για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα στάθηκε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η κυρία Πετραλιά δήλωσε…

Στην σημασία του περιβάλλοντος για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα στάθηκε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά στο πλαίσιο της συνεδρίασης του<...> Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η κυρία Πετραλιά δήλωσε: «Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι τουρισμός χωρίς περιβάλλον δεν υπάρχει. Για αυτό και ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στην στρατηγική μας και στην πολιτική μας για την ανάπτυξη στον τουρισμό. Tο Ειδικό Χωροταξικό του Τουρισμού εκεί ακριβώς στοχεύει. Όταν λέμε περιβάλλον δεν εννοούμε μόνο το φυσικό περιβάλλον, εννοούμε και αυτά τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία που υπάρχουν σε κάθε περιοχή τα οποία και πρέπει με κάθε δύναμη να τα προστατεύσουμε. Η δύναμη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι η μοναδικότητά του».

«Είναι αυτονόητο ότι ο τουρισμός είναι μια βιομηχανία η οποία δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε περιβάλλον που έχει υποστεί έστω και την παραμικρή υποβάθμιση. Γιατί η μόλυνση σκοτώνει τον τουρισμό. Κανείς δεν κάνει διακοπές σε μια παραλία γεμάτη σκουπίδια, σε μια θάλασσα γεμάτη λύματα και σε μια περιοχή με μολυσμένο αέρα. Αυτό και μόνο αρκεί για να αντιληφθούμε ότι ο τουρισμός και το περιβάλλον είναι δυο έννοιες αλληλένδετες και ο βαθμός σύνδεσής τους συνιστά δείκτη πολιτισμού μιας χώρας», επισήμανε η υπουργός.

Η κ. Πετραλιά τόνισε ότι η η τουριστική ανάπτυξη όταν γίνεται με άναρχο και στρεβλό τρόπο και όταν δεν ακολουθούνται οι κανόνες και οι νόμοι, τότε μπορεί να αποτελέσει αιτία επιβάρυνσης του περιβάλλοντος επιβεβαιώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών στο πεδίο του τουρισμού, έχουν αντιληφθεί το γεγονός πως ανάπτυξη πρέπει να έρθει χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024