Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού υπό την προεδρία της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού
Επιτροπή Συνεδριακού Τουρισμού

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού υπό την προεδρία της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού

Συνεδρίασε την Πέμπτη, 29 Απριλίου, για πρώτη φορά, η Επιτροπή Συνεδριακού Τουρισμού υπό την προεδρία της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Aντζελας Γκερέκου. Η Επιτροπή, η οποία είναι άμισθη, λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού…

Συνεδρίασε την Πέμπτη, 29 Απριλίου, για πρώτη φορά, η Επιτροπή Συνεδριακού Τουρισμού υπό την προεδρία της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού<...>, κ. Aντζελας Γκερέκου.

Η Επιτροπή, η οποία είναι άμισθη, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και συστάθηκε ώστε να γίνουν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο:

  • η αναβάθμιση του υφιστάμενου πλαισίου,
  • ο σχεδιασμός μακροπρόθεσμης πολιτικής για τον συνεδριακό τουρισμό
  • η περιγραφή των μέσων και των εργαλείων για την ορθολογική και αποτελεσματική ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, εντός του πλαισίου της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης του υπουργείου για την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν ως μέλη εκπρόσωποι φορέων του συνεδριακού τουρισμού, των Γραφείων Συνεδρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, του HAPCO του ΣΕΤΕ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού άνοιξε τη συνεδρίαση υπογραμμίζοντας την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και αποτελεσματικότερης προώθησης του συνεδριακού τουρισμού ώστε να αναδειχθεί διεθνώς η Ελλάδα ως ιδανικός τόπος διοργάνωσης συνεδρίων και συναντήσεων, εμπλουτίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό της προϊόν.

Έτσι, οι βασικοί άξονες της συνεδρίασης ήταν:

  • πρώτον, τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν το συνεδριακό τουρισμό και η οργάνωση της εγχώριας συνεδριακής αγοράς και,
  • δεύτερον, η στοχευμένη και συστηματική προώθηση του συνεδριακού προϊόντος, που περιλαμβάνει υποδομές και υπηρεσίες, στη διεθνή αγορά συνεδρίων και συναντήσεων.

Η Επιτροπή επικεντρώθηκε στην εξειδίκευση δράσεων που αφενός θα ενισχύσουν την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή συνεδριακή αγορά και αφετέρου θα μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των ενεργειών που θα υλοποιηθούν. Όλοι συμφώνησαν ως προς τη σημασία της καταλυτικής παρουσίας των φορέων στις εκθέσεις για το συνεδριακό τουρισμό και πιο συγκεκριμένα στην προσεχή έκθεση IMEX που θα πραγματοποιηθεί 25-27 Μαΐου στη Φρανκφούρτη αλλά και στην ΕΙΒΤΜ που θα λάβει χώρα το 2011. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματικότερη παρουσία της χώρας μας στην έκθεση ΙΜΕΧ.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ο εμπλουτισμός του ήδη υπάρχοντος υλικού για την προβολή του συνεδριακού τουρισμού, όπως λχ. με το συνδυασμό του με τα city breaks αλλά και με την προβολή περισσότερων γεωγραφικών περιοχών που διαθέτουν υποδομές συνεδριακού τουρισμού. Για τη δυναμική παρουσία της χώρας μας στην ΙΜΕΧ, συμφωνήθηκε επίσης πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις δημόσιες σχέσεις, π.χ. με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο ελληνικό περίπτερο.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν:

  • το θέμα του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ) που χορηγείται στα ξενοδοχεία που πληρούν τις προδιαγραφές ενός συνεδριακού κέντρου και συμφωνήθηκε να γίνει μία λεπτομερής απογραφή και καταγραφή των πιστοποιημένων συνεδριακών κέντρων στον ελληνικό χώρο
  • Η δημιουργία Μητρώου Συνεδρίων, μέσω του οποίου θα καταγράφεται και θα παρακολουθείται η συνεδριακή δραστηριότητα στη χώρα και θα συγκεντρώνονται αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία.

Τέλος, ειδική μνεία και συζήτηση έγινε για το θέμα της μετατροπής του γηπέδου TaeKwonDo στο Π. Φάληρο σε Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο, διαδικασία που αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου. Αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024