Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠρωτοπόρος εμφανίζεται η Δράμα στον Τουρισμό Βουνού
Κολακευτικά σχόλια για το περίπτερο στην 24η Philoxenia

Πρωτοπόρος εμφανίζεται η Δράμα στον Τουρισμό Βουνού

Η Δράμα πρωτοπορεί στον τουρισμό βουνού: αυτό είναι το συμπέρασμα το οποίο βγήκε από τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” και το οποίο διατυπώθηκε […]

Η Δράμα πρωτοπορεί στον τουρισμό βουνού: αυτό είναι το συμπέρασμα το οποίο βγήκε από τη συμμετοχή<…> της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” και το οποίο διατυπώθηκε από τα πλέον υπεύθυνα χείλη των τουριστικών πρακτόρων και των αρμοδίων τού Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ζήτησε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας να αποστείλει ολοκληρωμένο φάκελο με όλες τις δράσεις, τις οποίες έχει έως σήμερα υλοποιήσει στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, και ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως πιλότος για την ανάπτυξη δράσεων και σε άλλες περιοχές τής Ελλάδος.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι πάρα πολλοί επαγγελματίες τού χώρου, αλλά και απλοί επισκέπτες τής έκθεσης, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το Δάσος τής Ελατιάς, του Φρακτού, της Σημύδας, τους καταρράκτες, το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το Σπήλαιο του Αγγίτη, καθώς και για άλλα αξιοθέατα του Νομού Δράμας. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για το θρησκευτικό τουρισμό, καθώς και για τον ορειβατικό και γενικότερα για τον πάσης φύσεως αθλητικό τουρισμό. Πέραν όμως αυτών, υπήρξε και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στον τομέα τού εκπαιδευτικού τουρισμού για επισκέψεις σχολείων και ιδίως στον τομέα τής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του πράσινου τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές επαφές, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε συνεργασίες για την περαιτέρω προώθηση του τουρισμού στο Νομό Δράμας. Όσοι Δραμινοί επιχειρηματίες συμμετείχαν στην έκθεση έμειναν ικανοποιημένοι από τις επαφές που είχαν, γεγονός το οποίο δημιουργεί αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία, συμφωνήθηκε δε η διοργάνωση ημερίδων με εξειδικευμένους tour operator στη Δράμα.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας πρωτοτύπησε με ένα γεμάτο φαντασία περίπτερο, που απεικόνιζε με τον πλέον παραστατικό τρόπο τις ομορφιές τού νομού, με αναφορές στην σπάνια πανίδα τής περιοχής. Το περίπτερο απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των εκπροσώπων τού Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των διοργανωτών, καθώς και των επισκεπτών, οι οποίοι ζητούσαν να προμηθευτούν τα ενημερωτικά έντυπα.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκε το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας συνοδευόμενος από στελέχη τού υπουργείου και συνεχάρη τους εκπροσώπους τής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας για την άρτια και οργανωμένη παρουσία, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για την εντυπωσιακή παρουσίαση των πανέμορφων περιοχών τού νομού. Την αποστολή, η οποία απαρτιζόταν από υπαλλήλους τού Γραφείου Τουριστικής Προβολής και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας, συνόδευε ο γενικός γραμματέας τής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας, κ. Ευστάθιος Αυγερινόπουλος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024