Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρωτοβουλία ΣΕΤΕ – Eurobank για την ανάπτυξη του τουρισμού
Ελληνικός Τουρισμός 2020

Πρωτοβουλία ΣΕΤΕ – Eurobank για την ανάπτυξη του τουρισμού

Η στρατηγική για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στον ελληνικό τουρισμό είναι το αντικείμενο της νέας πρωτοβουλίας του ΣΕΤΕ με θέμα “Ελληνικός Τουρισμός 2020”, με αποκλειστικό χορηγό και υποστηρικτή τη Eurobank EFG. Κατά τη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, οι κ.κ. Νικόλαος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG…

Η στρατηγική για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στον ελληνικό τουρισμό είναι το αντικείμενο<...> της νέας πρωτοβουλίας του ΣΕΤΕ με θέμα “Ελληνικός Τουρισμός 2020”, με αποκλειστικό χορηγό και υποστηρικτή τη Eurobank EFG. Κατά τη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, οι κ.κ. Νικόλαος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG, Νικόλαος Αγγελόπουλος, πρόεδρος ΣΕΤΕ, Νικόλαος Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Eurobank EFG και Γεώργιος Δρακόπουλος, γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, αναφέρθηκαν στους στόχους και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού καθώς και το ρόλο του τραπεζικού συστήματος στη διαμόρφωση της νέας στρατηγικής με ορίζοντα δεκαετίας, έως το 2020.

Ειδικότερα, ο κ. Νανόπουλος στο χαιρετισμό του επεσήμανε: “Ο τουρισμός αποτελεί τον κλάδο όπου η χώρα μας διαθέτει αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα (πολιτισμός, φυσικό περιβάλλον, κλίμα) και όπου με την ευρεία έννοια παράγεται το 18% περίπου του ΑΕΠ της χώρας μας. Η συνεργασία με το ΣΕΤΕ, τόνισε ο κ. Νανόπουλος, είναι ένα κεφάλαιο των πολύπλευρων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Όμιλός μας προκειμένου να υποστηρίξει έμπρακτα τις νέες αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας”.

Στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. “Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού”, τόνισε υπογραμμίζοντας πως “η πρωτοβουλία `Ελληνικός Τουρισμός 2020`, έχοντας ως σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα καταθέσει μια σειρά αναπτυξιακών προτάσεων στο πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου, ο οποίος θα αποσκοπεί στην εξασφάλιση ευρύτερης συναίνεσης στις κατευθύνσεις και τους στόχους της τουριστικής πολιτικής”.

“Η Eurobank”, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καραμούζης, “πιστεύει στη δυναμική και τις προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας, που αποτελεί για τη χώρα μας τη `βαριά της βιομηχανία` και παραδοσιακά στηρίζει τον κλάδο με χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ και με αύξηση του ρυθμού χρηματοδοτήσεων άνω του 50% ετησίως τα τελευταία 3 χρόνια”. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε πριν μερικούς μήνες, για την ενίσχυση της οικονομικής εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, η τράπεζά μας στηρίζει και ενθαρρύνει, επίσης, τη δημιουργία ισχυρότερων και μεγαλυτέρων τουριστικών επιχειρηματικών σχημάτων, μέσα από τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές για τη δημιουργία του κρίσιμου μεγέθους, που καθιστά τον τομέα ανταγωνιστικότερο. Στο νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό, ο τουρισμός αποτελεί τη ναυαρχίδα και τη μεγάλη ελπίδα για γρήγορη ανάκαμψη και για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και θα είμαστε δίπλα τους”.

Ο κ. Δρακόπουλος παρουσίασε τους άξονες της πρωτοβουλίας που θα περιλαμβάνει η μελέτη “Ελληνικός Τουρισμός 2020” υπογραμμίζοντας ότι “το αναπτυξιακό μοντέλο για τον ελληνικό τουρισμό, το οποίο ακολουθούμε τα τελευταία 30 χρόνια, είναι προφανές ότι έχει εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητές του και δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στο μέλλον. Ο ελληνικός τουρισμός, μετά τις αναγκαίες οργανωτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οφείλει να σχεδιάσει το μέλλον του με νέα προσέγγιση της προσφοράς και της ζήτησης και σε νέο πλαίσιο αναφοράς που θα οριοθετείται από περιβαλλοντικές πολιτικές, ψηφιακές στρατηγικές, εκπαιδευτικές πρακτικές καθώς και επαναπροσδιορισμό των διατομεακών σχέσεων στη βάση ανάπτυξης συνεργιών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024