Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠρωτοβουλία του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης στην έκθεση ITB
Berlin 2007

Πρωτοβουλία του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης στην έκθεση ITB

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, ανέλαβε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής, στο πλαίσιο της […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, ανέλαβε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB 2007, που<…>πραγματοποιήθηκε από 7 έως 11 Μαρτίου στο Βερολίνο.

Στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής προβλήθηκε μια πεντάλεπτη παραγωγή του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στην οποία παρουσιάζεται σύντομα και περιεκτικά το αρχαιολογικό προφίλ της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως εμπλουτίστηκε και με τις νέες, πρόσφατες ανακοινώσεις των αρχαιολόγων, κατά τη διάρκεια της 20ής Επιστημονικής Συνάντησης για το αρχαιολογικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε 1 – 3 Μαρτίου 2007 στη Θεσσαλονίκη.

Η αρχαιολογική έρευνα στο βορειοελλαδικό χώρο, από τον Έβρο έως την Καστοριά, προχωρά αδιάλειπτα, αποκαλύπτοντας συνεχώς νέα στοιχεία που μαρτυρούν τη συνεχή ανθρώπινη δραστηριότητα και την παρουσία πλούσιου πολιτισμού ήδη από το 10.000 π.Χ.

Σχετικά με το θέμα ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, που βρέθηκε στο Βερολίνο από την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, δήλωσε τα εξής: «Στην Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο Πολιτισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής μας ζωής. Μας εμπνέει και μας καθοδηγεί, ως κρίκος που συνδέει το χθες με το σήμερα αλλά και το ελπιδοφόρο αύριο. Aλλωστε, σε κάθε γωνιά της, από τον Έβρο έως την Καστοριά, εντοπίζονται κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με παγκόσμια ακτινοβολία. Πιστεύω πως η παρουσία της Βόρειας Ελλάδας, μέσω αυτής της παραγωγής του Υπουργείου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου, μίας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες έκθεσης τουρισμού στον κόσμο, θα αποτελέσει μοχλό για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού της περιοχής μας και για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024