Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβλήματα εργαζόμενων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα `Αστέρας Βουλιαγμένης`
Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

Προβλήματα εργαζόμενων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα `Αστέρας Βουλιαγμένης`

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα `Αστέρας Βουλιαγμένης` κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Μαυρίκος, προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Β. Μαγγίνα, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις…

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα `Αστέρας Βουλιαγμένης` κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Μαυρίκος, προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής<...>Προστασίας, κ. Β. Μαγγίνα, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες 565 εργαζόμενοι.

“Η εργοδότρια εταιρία `STARWOOD` όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μαυρίκος, “προσπαθεί με μεθοδευμένο σχέδιο «οικειοθελών αποχωρήσεων» να αντικαταστήσει το σύνολο του προσωπικού με εργαζόμενους part-time, με συμβάσεις μιας ημέρας και με εργαζόμενους ενοικιαζόμενους από εργολάβους. Ενώ τον Οκτώβρη του 2006 είχε «υποχρεώσει» σε αποχώρηση 220 εργαζόμενους, τώρα με νέο πρόγραμμα καλεί το σύνολο του προσωπικού να αποχωρήσει κατά τον ίδιο τρόπο. Ταυτόχρονα στον χώρο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά για τους εργαζόμενους”.

“Με δεδομένο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αστέρα Βουλιαγμένης» το διορίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τον κ. Μαυρίκο, “προκύπτουν ευθύνες και για τη Διοίκηση της Τράπεζας, αφού στην ουσία είτε εγκρίνει είτε ανέχεται αντεργατικές μεθοδεύσεις πετώντας στον δρόμο εργαζόμενους που έχουν προσφέρει στην επιχείρηση για πολλές δεκαετίες”.

Ο κ. Μαυρίκος ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Μαγγίνα για “τι προτίθεται να κάνει για να σταματήσει αυτή η σχεδιασμένη «αντικατάσταση» του προσωπικού και να μην πεταχτούν στον δρόμο εργαζόμενοι επί δεκαετίες στην συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024