Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΨηφιακές διαδρομές στις αρχαίες πόλεις της Αρκαδίας
ΟΙΚΟΡΑΜΑ

Ψηφιακές διαδρομές στις αρχαίες πόλεις της Αρκαδίας

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» και του Μέτρου 1.6 «Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την Ενεργό Συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)» το ΟΙΚΟΡΑΜΑ υλοποιεί το […]

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» και του Μέτρου 1.6 «Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την Ενεργό Συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)» το ΟΙΚΟΡΑΜΑ υλοποιεί το Σχέδιο<...>Δράσης «Ψηφιακές Διαδρομές στις Αρχαίες Πόλεις της Αρκαδίας».

Στην τοπική κοινωνία της Αρκαδίας υπάρχει έντονη η συνείδηση ότι τα αρχαιολογικά και πολιτιστικά διαθέσιμα του νομού αποτελούν έναν πολύ αξιόλογο πόρο και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάδειξη της περιοχής.

Με το έργο «Ψηφιακές Διαδρομές στις Αρχαίες Πόλεις της Αρκαδίας» το ΟΙΚΟΡΑΜΑ φιλοδοξεί να προσφέρει ένα επιπλέον εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα εργαλείο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση, τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος για την αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Ωστόσο, το ΟΙΚΟΡΑΜΑ φιλοδοξεί το εργαλείο αυτό να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε μαθητές και σπουδαστές, μιας και η χρήση του θα έχει κυρίως εκπαιδευτικά αποτελέσματα, αφού η ψηφιακή αποτύπωση των διαδρομών θα γίνει με γνώμονα τις περιγραφές του Παυσανία στο έργο του «Ελλάδος Περιήγησις» και συγκεκριμένα στα «Αρκαδικά» του. Η εικονική δε περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά μνημεία καθιστά την όλη διαδικασία ευχάριστη και εύχρηστη σε όλες τις ηλικίες.

Μακροπρόθεσμος στόχος του ΟΙΚΟΡΑΜΑτος είναι η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, μεταξύ των οποίων κατατάσσονται τα σπουδαία πολιτιστικά της διαθέσιμα. Με τα δύο Σχέδια Δράσης που υλοποιεί το ΟΙΚΟΡΑΜΑ «Ψηφιακές Διαδρομές στις Αρχαίες Πόλεις της Αρκαδίας» και «Έκθεση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβαλλοντικής Δράσης – Αγροτουρισμού Πελοποννήσου» εργάζεται για την επίτευξη αυτού του σκοπού και, ταυτόχρονα, θεμελιώνει σχέσεις συνεργασίας με άλλους πολιτιστικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις που εκπροσωπούν
την Κοινωνία των Πολιτών. Τέλος, συμβάλλει στις προσπάθειες ενίσχυσης του αγροτουρισμού και της πράσινης επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, δύο σημαντικούς άξονες για τη στροφή της κοινωνίας σε οικονομικές δραστηριότητες που σέβονται το περιβάλλον και τον τόπο τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024