Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠτώση μικρού αεροσκάφους στα Καλάβρυτα
Τραυματισμός του πιλότου και ενός επιβαίνοντος

Πτώση μικρού αεροσκάφους στα Καλάβρυτα

Μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε, για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου των Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο πιλότος του αεροπλάνου, καθώς και ένα ακόμη άτομο που […]

Μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε, για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου των Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα<...> να τραυματιστούν ο πιλότος του αεροπλάνου, καθώς και ένα ακόμη άτομο που επέβαινε σε αυτό. Το ελικοφόρο μονοκινητήριο αεροπλάνο ανήκει στην Αερολέσχη Πατρών και είχε απογειωθεί από το Μεσολόγγι.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων κ. Αλέξης Λεχουρίτης, μαζί με τους κ.κ. Ι. Παναγόπουλο και Ν. Αρμπή, υπαλλήλους του Χιονοδρομικού Κέντρου, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και συνέδραμαν αποφασιστικά στην επιτυχημένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό κα την ασφαλή μεταφορά των δυο τραυματιών του αεροσκάφους. Οι τραυματισμένοι είχαν τις αισθήσεις τους την ώρα του απεγκλωβισμού τους και η κινητοποίηση ήταν άμεση από την στιγμή που ελήφθη το σήμα για την πτώση του αεροσκάφους. Στο σημείο έφθασαν δυο ελικότερα της Π.Α, δυνάμεις της Π.Υ. Καλαβρύτων, του Α.Τ. Καλαβρύτων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων. Για τη μεταφορά των τραυματιών χρησιμοποιήθηκαν δυο ελικόπτερα Super Puma.

Οι δυο τραυματίες διακομίσθηκαν με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, για να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες της πτώσης του αεροσκάφους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024