Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα
Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Τις χειρότερες στιγμές όλων των εποχών φαίνεται να ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, με τα πύρινα μέτωπα να αυξάνονται ώρα με την ώρα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από την πύρινη λαίλαπα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 62 άτομα, δεκάδες τραυματίστηκαν, αμέτρητα χωριά κάηκαν, δάση αφανίστηκαν…

Τις χειρότερες στιγμές όλων των εποχών φαίνεται να ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, με τα πύρινα μέτωπα να αυξάνονται ώρα με την ώρα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από την πύρινη λαίλαπα έχουν χάσει τη ζωή τους<...>συνολικά 62 άτομα, δεκάδες τραυματίστηκαν, αμέτρητα χωριά κάηκαν, δάση αφανίστηκαν, ενώ στην πυρά παραδόθηκε χτες και η παγκόσμια κοιτίδα του Ολυμπισμού, το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας το οποίο ως εκ θαύματος σώθηκε.

Τεράστιες εκτάσεις, κατοικημένες, αλλά και δασικές, κάηκαν το Σαββατοκύριακο στους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Εύβοιας και Αττικής. `Ανθρωποι έχασαν μέλη της οικογένειας τους, περιουσίες και ζώα, παραπονούμενοι για έλλειψη συντονισμένου σχεδίου αντιμετώπισης των πυρκαγιών, από πλευράς πολιτείας. Σημαντική η συμβολή των κατοίκων και των εθελοντικών ομάδων, που μαζί με την αστυνομία, δίνουν μάχη για να εκκενώσουν τα χωριά και να κρατήσουν τις φλόγες μακρυά.

Εικόνες από τις πληγείσες περιοχές κάνουν από το Σάββατο το γύρο του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για εθνική τραγωδία, τη στιγμή που όλη η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βοήθεια έστειλαν γείτονες χώρες, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στον ελληνικό λαό. Πυροσβεστικά οχήματα και δασοπυροσβέστες εστάλησαν από αρκετές χώρες-μέλη της Ε.Ε. και το Ισραήλ, ενώ πρόσθετη βοήθεια αναμένεται από τη ρωσική και την αμερικανική κυβέρνηση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024