Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠύρινη λαίλαπα σαρώνει τη χώρα

Πύρινη λαίλαπα σαρώνει τη χώρα

Μεγάλα είναι τα προβλήματα από τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και τις μεγάλες καταστροφές, σειρά είχεη Πελοπόννησος όπου τόσο στη Λακωνία όσο και στην Αρκαδία […]

Μεγάλα είναι τα προβλήματα από τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και τις μεγάλες καταστροφές, σειρά είχε<...>η Πελοπόννησος όπου τόσο στη Λακωνία όσο και στην Αρκαδία έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Στη Λακωνία μόνο, η φωτιά κατέκαψε μέσα σε 4 ημέρες άνω των 20.000 στρεμμάτων ενώ η φωτιά στο Μαίναλο Αρκαδίας απειλεί να κατακάψει τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου του νομού.

Στην περιοχή βρέθηκε από χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας ο οποίος σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής Πελοποννήσου θα προσπαθήσουν να συντονίσουν το έργο της κατάσβεσης. Εντωμεταξύ χθες το πρωί ο νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας άμεσα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μαίναλο Αρκαδίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Δημήτρη Πολλάλη ήταν άκρως καθησυχαστικός για την πορεία του τουρισμού της περιοχής, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η φωτιά είναι παρελθόν και θα συνεχιστεί κανονικά η τουριστική περίοδος».

Εντωμεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, την Υπουργό Τουρισμού Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Καλατζή, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, τον Υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο και τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, μεταβαίνει στην Χαλκιδική, στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι δεν παρατήρησε καμία ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024