Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΡόβλιας: Έκθετοι η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση Παυλίδη
ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ρόβλιας: Έκθετοι η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση Παυλίδη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκη, για τις δύο υποθέσεις Παυλίδη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε “Ο κ. Χατζηγάκης με τις δηλώσεις […]

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκη, για τις δύο υποθέσεις Παυλίδη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ντίνος<...> Ρόβλιας δήλωσε “Ο κ. Χατζηγάκης με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό που του έχει ήδη αποδοθεί: Είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης που παριστάνει ταυτόχρονα και τον αρχιδικαστή από την πτώση της χούντας και μετά. Οι δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται ούτε την Δικαιοσύνη, ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους θεσμούς. Χρησιμοποιεί μια μικρή ομάδα δικαστικών λειτουργών για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα που την αφορούν. Στις μεθοδεύσεις αυτές πρωτοστατεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι έκθετοι διότι μεθόδευσαν, και καλύπτουν βέβαια τώρα, την παραβίαση του Συντάγματος στην υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή κ. Μανούση”.

Όπως μάλιστα συνέχισε: “Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 4 παρ. 2 του Νόμου 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης υπουργών, αν προκύψουν στοιχεία που απλά και μόνο «έχουν σχέση» με υπουργό, διαβιβάζονται «αμελλητί» στη Βουλή από τον διενεργούντα την προκαταρκτική εξέταση μέσω τυπικής διαδικασίας. Η Βουλή είναι η μόνο αρμόδια να ασχοληθεί με τον υπουργό και κανένας άλλος. Και τούτο ανεξαρτήτως της ευθύνης ή μη του υπουργού, συμπέρασμα στο οποίο μόνο η Βουλή είναι αρμόδια να καταλήξει. Ο κ. Χατζηγάκης νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να κακοποιεί το Σύνταγμα αποφαινόμενος ότι τα όσα καταγγέλθηκαν ενόρκως σε βάρος υπουργού δεν αποτελούν στοιχεία ώστε να σταλούν στη Βουλή!

Η πολιτική απρέπεια υπερβαίνει τη διαστρέβλωση της νομικής επιστήμης. Η Βουλή υποβιβάζεται και παρακάμπτεται με σκοπό το κομματικό όφελος. Όταν έπρεπε να διαβιβαστούν τα στοιχεία στη Βουλή (Μάιος του 2007) ήμασταν ήδη σε προεκλογική περίοδο. Η μεθόδευση είναι προφανής με σκοπό την απόκρυψη της υπόθεσης από τη δημοσιότητα.

Ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης αποφεύγει να απαντήσει για τις συγκαλυφθείσες ευθύνες του γραφείου του πρωθυπουργού που παρασιώπησε τις καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση του. Όπως επίσης αποφεύγει να απαντήσει πόσους μάρτυρες εξέτασε ο κ. εισαγγελέας δεκαπέντε μήνες που είχε μυστικά τη δικογραφία στα χέρια του.

Όσον αφορά στην άλλη υπόθεση, του Δήμου Τήλου, σε σχέση με τον ίδιο υπουργό, ο κ. Χατζηγάκης πραγματικά υπερβαίνει τον εαυτό του. Με επικίνδυνους πολιτικούς και νομικούς ακροβατισμούς επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλουμε, ότι δηλαδή προΐσταται της συγκάλυψης των σκανδάλων που αφορούν την κυβέρνηση του. Ο λαλίστατος κ. Χατζηγάκης, ενώ υποβιβάζει συνειδητά τις ενέργειες του εισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου, που είχε μάλιστα άμεση γνώση της δικογραφίας, ταυτόχρονα παραλείπει να μας ενημερώσει:

  1. Τι είδους «έρευνα» έκανε σχετικά με το θέμα ο κ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και βάση ποιου νόμου;
  2. Πότε ο κ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επέστρεψε τη δικογραφία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου;


Προφάσεις εν αμαρτίαις κ. Χατζηγάκη. Δεν μπορείτε άλλο να κρυφτείτε ως κυβέρνηση των σκανδάλων”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024