Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Π.Δ. για την κατάταξη τουριστικών κατασκηνώσεων
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Π.Δ. για την κατάταξη τουριστικών κατασκηνώσεων

Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη από χτες, Τετάρτη 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2008 το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Κατάταξη των Οργανωμένων Τουριστικών Κατασκηνώσεων σε κατηγορίες με σύστημα αστέρων και τον καθορισμό των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών τους. Το σχέδιο του Π.Δ. βρίσκεται αναρτημένο…

Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη από χτες, Τετάρτη 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2008 το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Κατάταξη των Οργανωμένων Τουριστικών Κατασκηνώσεων σε κατηγορίες με σύστημα αστέρων<...>και τον καθορισμό των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών τους. Το σχέδιο του Π.Δ. βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης (www.gnto.gr) και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο για παρατηρήσεις.

Ειδικότερα, το σχέδιο ορίζει τις τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ) ως μορφή υπαίθριων κύριων καταλυμάτων, όπου παρέχεται η δυνατότητα διαμονής, εστίασης και αναψυχής τουριστών που διαθέτουν ή όχι ίδια κατασκηνωτικά και μεταφορικά μέσα, δηλαδή: συρόμενα ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, σκηνές, τροχοσκηνές ή σκηνές επί της οροφής οχημάτων και τουριστικά λεωφορεία διαμορφωμένα με κοιτώνες (hotel bus) και τουριστικά λεωφορεία με συρόμενα οχήματα διαμορφωμένα με κοιτώνες (rotel hotel).

Οι Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις περιλαμβάνουν κοινόχρηστες κλειστές εγκαταστάσεις υποδοχής, εστίασης και υγιεινής πελατών και υπαίθριες ή στεγασμένες εγκαταστάσεις αναψυχής. Είναι δυνατόν να εκμισθώνουν στους πελάτες τους δικά τους κατασκηνωτικά μέσα και διακρίνονται ανάλογα με τη λειτουργική μορφή τους σε: α) Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις χωρίς οικίσκους και β) Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις με οικίσκους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει άρθρα για τα χωροταξικά και πολεοδομικά κριτήρια των κατασκηνώσεων, για τα κριτήρια κατάταξης τους, για τις προδιαγραφές εγκαταστάσεων τους, για τα βαθμολογούμενα κριτήρια, για τον τρόπο κατάταξης τους, μεταβατικές διατάξεις για τις υφιστάμενες τουριστικές οργανωμένες κατασκηνώσεις, όπως και παραρτήματα για τις τεχνικές προδιαγραφές δημιουργίας τους και τα απαιτούμενα κριτήρια τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024