Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε εξέλιξη το θέμα της διαχείρισης της περιουσίας του ΕΟΤ

Σε εξέλιξη το θέμα της διαχείρισης της περιουσίας του ΕΟΤ

Προχωράει το θέμα επιλογής του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την περιουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Εκτενή συζήτηση είχε προχθές ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος με τους επτά προεπιλεχθέντες, […]

Προχωράει το θέμα επιλογής του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την περιουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού<...>. Εκτενή συζήτηση είχε προχθές ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ<.> κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος με τους επτά προεπιλεχθέντες, με σκοπό να γίνουν απόλυτα κατανοητοί και ξεκάθαροι οι κανόνες του διαγωνισμού, ώστε να περάσουμε στη 2η φάση.
Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των περιουσιακών στοιχείων που διαβίβασε ο ΕΟΤ στην εταιρία για την αξιοποίηση της περιουσίας. Έχει σημασία η διευκρίνιση ότι ο ΕΟΤ δεν μεταβιβάζει την περιουσία του, αλλά παραμένει ο ιδιοκτήτης της και απλά διαβιβάζει το δικαίωμα διαχείρισης.
Ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε πως ότι διαβιβάζεται στην εταιρία δεν σημαίνει απαραίτητα και την ιδιωτικοποίηση του με την πώληση σε ιδιώτη. Αυτό που επιδιώκει ο ΕΟΤ με αυτή τη διαδικασία είναι να βελτιωθεί η διαχείριση.
Αναφερόμενος στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μία επένδυση 200 εκατ. δραχμών για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών όπως την αποκατάσταση όλων των αναβατήρων (lifts), την άριστη λειτουργία της πίστας κ.ά. Τα τμήματα επισιτισμού για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους θα μισθωθούν σε ιδιώτες με δημόσιο διαγωνισμό. Θα μισθωθούν επίσης και οι διαφημιστικοί χώροι στον Παρνασσό για τη σωστή διαμόρφωσή τους και την άνοδο των εσόδων.
Όσον αναφορά για την Πάρνηθα, ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι ο ΕΟΤ επισκεύασε και αποκατέστησε την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του δρόμου ανόδου, με δικά του έξοδα αν και δεν ήταν στις αρμοδιότητες του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024