Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣΕΕΝ: 'Δεν απαιτούμε την αύξηση των συνθέσεων των πληρωμάτων'
Ακτοπλοΐα

ΣΕΕΝ: 'Δεν απαιτούμε την αύξηση των συνθέσεων των πληρωμάτων'

Δεν είναι δυνατόν όταν τα πρωτόκολλα των πλοίων είναι μειωμένα κατά 50% και όταν ισχύει απαγόρευση των θαλάσσιων μετακινήσεων, ο ΣΕΕΝ να επιδιώκει τον διπλασιασμό των μελών του πληρώματος του ξενοδοχειακού τμήματος των πλοίων, λέει ο Σύνδεσμος.

Ο Σύνδεσμος των Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να μειώσουν τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας.

“Αναφερόμενοι στο από 7-4-2021 δελτίο Τύπου 13 Ναυτεργατικών Σωματείων, εκφράζουμε την έκπληξή μας για την αναφορά του σε δήθεν παραβιάσεις της νομοθεσίας, αλλά και για την εχθρική και επιθετική θέση τους στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, ο οποίος απασχολεί το 50% των Ελλήνων ναυτικών”, σημειώνει ο ΣΕΕΝ.

“Για μία ακόμα φορά ζητάμε και δημοσίως από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου, μεταξύ των οποίων και την εφαρμογή των χειμερινών συνθέσεων όπως εφαρμόστηκαν και την αντίστοιχη περίοδο του 2020, όταν επικρατούσαν οι ίδιες ακριβώς συνθήκες σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς στις μετακινήσεις, και για την οποία ο Σύνδεσμός μας έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τον ίδιο τρόπο που διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Δεν είναι δυνατόν όταν τα πρωτόκολλα των πλοίων είναι μειωμένα κατά 50% και όταν ισχύει απαγόρευση των θαλάσσιων μετακινήσεων, να επιδιώκουμε τον διπλασιασμό των μελών του πληρώματος του ξενοδοχειακού τμήματος των πλοίων. Ούτε είναι δυνατόν να απαιτούμε την αύξηση των συνθέσεων των πληρωμάτων βασισμένη σε πρωτόκολλα επιβατών που δεν ισχύουν και καμπίνες, οι οποίες δε χρησιμοποιούνται.

Οι εταιρείες μας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να μειώσουν τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες επηρεάζουν ιδιαίτερα τον Κλάδο μας λόγω των υποχρεώσεων των πλοίων να εκτελούν δρομολόγια, παρά την ισχύ περιορισμών των μετακινήσεων.

Η μείωση των εσόδων των εταιρειών μας το 2020 ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία μόνο τα 36 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν μέσω των Κρατικών ενισχύσεων. Πέραν τούτου έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καινούργια χρονιά με αρνητικές και απαισιόδοξες προβλέψεις για τον τουρισμό και την επιβατική κίνηση. Επίσης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, όπως οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί, αλλά και η ανανέωση του  ακτοπλοϊκού μας στόλου, η οποία είναι βέβαιο ότι θα έχει θετική επίδραση και στην απασχόληση.

Έχοντας την ευθύνη της επιβίωσης των εταιρειών μας, διεκδικούμε τη λήψη μέτρων που θα μας επιτρέψουν τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται, αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη των θαλάσσιων μεταφορών. Η ανάπτυξη, η οποία φαίνεται ότι είναι άγνωστη λέξη στα 13 Σωματεία, είναι μονόδρομος για τη στήριξη της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, συνεπώς πρέπει όλοι να τη στηρίζουμε αντί να την υπονομεύουμε. Είναι απαίτηση όχι μόνο του επιβατικού κοινού, αλλά και των εργαζόμενων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024