Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΠΟΣ: Με την Ολυμπιάδα θα κατακλυσθούμε με διεθνή συνέδρια

ΣΕΠΟΣ: Με την Ολυμπιάδα θα κατακλυσθούμε με διεθνή συνέδρια

Με την ευκαιρία της Ολυμπιάδας στο Σίδνεϊ οργανώνονται στην Αυστραλία περισσότερα από 200 μεγάλα διεθνή συνέδρια και επομένως είναι βάσιμο να προβλέπεται, ότι η Ελλάδα θα κατακλυσθεί από συνεδριακό τουρισμό, […]

Με την ευκαιρία της Ολυμπιάδας στο Σίδνεϊ οργανώνονται στην Αυστραλία περισσότερα από 200 μεγάλα διεθνή συνέδρια και επομένως<...> είναι βάσιμο να προβλέπεται, ότι η Ελλάδα θα κατακλυσθεί από συνεδριακό τουρισμό, εάν στο μεταξύ έχει δημιουργήσει την αναγκαία συνεδριακή υποδομή.

Ανάλογο προηγούμενο υπάρχει και με την Ολυμπιάδα της Βαρκλελώνης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του ΣΕΠΟΣ<.> κ. Δημήτρη Μάντζιου, με την ευκαιρία της παρουσίασης και κυκλοφορίας της πρώτης ετήσιας έκδοσης του συνεδριακού οδηγού του Συνδέσμου, με τον τίτλο: "Congress, Incentives, Meetings in Greece".

Η έκδοση κυκλοφορεί σε 15.000 αντίτυπα, στην αγγλική γλώσσα και έχει 10.000 αποδέκτες σε ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ (αγοραστές συνεδρίων-buyers, μέλη διεθνών ενώσεων οργάνωσης συνεδρίων, διεθνείς εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού, τουριστικούς οργανισμούς κ.λπ). Στην Ελλάδα θα αποσταλεί σε περίπου 5.000 παραλήπτες (μεγάλες εταιρίες, ιατρικές ενώσεις, επιστημονικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς, τράπεζες, οικονομικούς φορείς κ.λπ). Η έκδοση κυκλοφόρησε στην EIBTM 2000 της Γενεύης, που θεωρείται η σοβαρότερη στο είδος της έκθεση επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού και έτυχε ιδιαίτερα θετικών σχολίων ως εργαλείο προβολής της συνεδριακής Ελλάδας. Περιλαμβάνει, χωριστά για κάθε περιοχή της Ελλάδας, πλούσια θεματικά και πληροφοριακά αφιερώματα, που πλαισιώνονται με φωτογραφικό υλικό και διακρίνεται από αισθητική επιμέλεια. Η παραγωγή της έκδοσης πραγματοποιήθηκε από την Hellenic Sun Editions – Κ. Κωνσταντάρας και συνεργάτες.

Κοινός στόχος του ΕΟΤ και των επαγγελματιών του συνεδριακού κλάδου, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΣ, είναι η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην χώρα μας, στον οποίο εμπλέκονται περισσότεροι από 50 επαγγελματικοί κλάδοι.

Η προοπτική του ΣΕΠΟΣ, όπως αναφέρεται, είναι ότι η Ελλάδα θα αναδειχθεί στον πιο σημαντικό συνεδριακό προορισμό στη Μεσόγειο στην ερχόμενη δεκαετία κι αυτό χάρη στα ανταγωνιστικά της προσόντα (ήπιο κλίμα για συνέδρια σχεδόν όλο το χρόνο, πολυμορφία τουριστικού πλούτου, πολιτιστική κληρονομιά, σύγχρονη ζωή, κ.λπ). Υπενθυμίζονται, ότι το συνέδριο γεννήθηκε στην Ελλάδα, με τις Δελφικές αμφικτυονίες, ενώ είναι καθολικό το αίτημα όλων των τουριστικών φορέων η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, που είναι ο κατ' εξοχή ποιοτικός και εισοδηματικός τουρισμός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024