Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Καταστροφικές οι συνέπειες από την ίδρυση ενός Τουριστικού Επιμελητηρίου

ΣΕΤΕ: Καταστροφικές οι συνέπειες από την ίδρυση ενός Τουριστικού Επιμελητηρίου

Στη σύσταση ενός Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από τον ΕΟΤ, με μέλη τους ελληνικούς φορείς του τουριστικού τομέα, προσανατολίζεται το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες, σε συνέντευξη τύπου ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στη σύσταση ενός Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από τον ΕΟΤ,<...>με μέλη τους ελληνικούς φορείς του τουριστικού τομέα, προσανατολίζεται το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες, σε συνέντευξη τύπου ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, γεγονός όμως, που προκάλεσε αντιδράσεις από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο οποίος σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι “πιθανή ίδρυση ενός νέου τουριστικού επιμελητηρίου, παράλληλα με το υπάρχον ξενοδοχειακό, θα είχε καταστροφικές συνέπειες, επιφέροντας διάσπαση και θεσμικό κατακερματισμό του τουριστικού τομέα”.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, στο Τουριστικό Επιμελητήριο θα μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη του ΣΕΠΕ και ειδικότερα επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, τουριστικών γραφείων, τουριστικών επιχειρήσεων, οδικών μεταφορών, ναυλομεσιτικών γραφείων, γραφείων εκμίσθωσης ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, καθώς και επιχειρήσεις εγκατάστασης ειδικής τουριστικής υποδομής και νέων μορφών τουρισμού”.

Σχετικά, στην ανακοίνωση του ΣΕΤΕ, αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Πάγια θέση του ΣΕΤΕ είναι η ενότητα όλων όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού ανεξάρτητα από μέγεθος και κλαδική προέλευση. Έκφραση της ενότητας αυτής είναι η στέγαση και συσπείρωση όλων κάτω από μια ενιαία και μοναδική ισχυρή επιμελητηριακή οργάνωση. Η οργάνωση αυτή πρέπει να προέλθει από την μετεξέλιξη και επέκταση του υφιστάμενου Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου μέσα από ένα ευρύτατο διάλογο και εφόσον λυθούν προηγουμένως τα κάθε είδους διαδικαστικά και ουσιαστικά προβλήματα. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι και η πρόθεση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Πιθανή ίδρυση ενός νέου τουριστικού επιμελητηρίου παράλληλα με το υπάρχον ξενοδοχειακό, θα είχε καταστροφικές συνέπειες επιφέροντας διάσπαση και θεσμικό κατακερματισμό του τουριστικού τομέα“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024