Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣΕΤΕ: Παρουσίαση οφελών από τη χρήση ΑΠΕ στην τουριστική βιομηχανία
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΣΕΤΕ: Παρουσίαση οφελών από τη χρήση ΑΠΕ στην τουριστική βιομηχανία

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας, των υδάτινων πόρων με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αλλά και ο ίδιος ο σχεδιασμός των κτιρίων που φιλοξενούν τουριστικές εγκαταστάσεις εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) οδηγούν στην μείωση του λειτουργικού κόστους, βελτιώνουν την εμπορική εικόνα της τουριστικής επιχείρησης…

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας, των υδάτινων πόρων με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αλλά και ο ίδιος ο σχεδιασμός των κτιρίων που φιλοξενούν τουριστικές εγκαταστάσεις εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) οδηγούν στην μείωση<...>του λειτουργικού κόστους, βελτιώνουν την εμπορική εικόνα της τουριστικής επιχείρησης, συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος και γίνονται παράδειγμα για τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα του 1ου Forum Συμβουλίου Ιδεών και Δράσης του ΣΕΤΕ με θέμα «Τεχνολογίες αιχμής στην υπηρεσία του τουρισμού: Από τη θεωρία στην πράξη» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2006, στο πλαίσιο της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουριστικής Βιομηχανίας xenia.

Στόχος του Forum ήταν να αξιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών σχετικά με τις προηγμένες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, προς την κατεύθυνση ενός ιδανικού τουριστικού μέλλοντος, με ιδέες και προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες στην τουριστική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενότητας, οι ομιλητές, διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προσέγγισαν θεωρητικά το θέμα χρήσης των ΑΠΕ από τουριστικές επιχειρήσεις. Ανέλυσαν τη σπουδαιότητα και χρησιμότητα της διάχυσης των νέων τεχνολογιών παρουσιάζοντας και τη σχέση κόστους/οφέλους που προκύπτει από τη χρήση τους.

Στο πλαίσιο της 2ης ενότητας παρουσιάστηκαν πρακτικά παραδείγματα εφαρμογών των νέων τεχνολογιών σε ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες, όπου γίνεται εκτεταμένη χρήση της ηλιακής ενέργειας και ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, με ορατά πλέον αποτελέσματα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του forum βραβεύτηκαν οι δυο καλύτερες εργασίες φοιτητών που κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μέλλον στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Συμμετέχω, Μαθαίνω, Βραβεύομαι» που στόχο είχε να παρακινήσει τους νέους να συνεισφέρουν σε ιδέες και δράση, σχετικά με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον τουρισμό. Ειδικότερα, βραβεύτηκαν οι εργασίες με τίτλο: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βιοκλιματικός σχεδιασμός στην τουριστική βιομηχανία» και «Ανάπτυξη και εφαρμογές του ηλεκτρονικού εμπορίου στο ξενοδοχειακό κλάδο της Θεσσαλονίκης».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024