Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Πολλαπλά τα οφέλη του ευρώ στον τουρισμό

ΣΕΤΕ: Πολλαπλά τα οφέλη του ευρώ στον τουρισμό

Η οικονομική και νομισματική ένωση θα διευκολύνει τη μετακίνηση των τουριστών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΕ, ενώ θα τονώσει το ενδοευρωπαϊκό εμπόριο και τις διασυνοριακές επενδύσεις, που – με την […]

Η οικονομική και νομισματική ένωση θα διευκολύνει τη μετακίνηση των τουριστών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΕ, ενώ θα τονώσει το<...> ενδοευρωπαϊκό εμπόριο και τις διασυνοριακές επενδύσεις, που – με την σειρά τους – θα αυξήσουν τα επαγγελματικά ταξίδια. Η εξάλειψη του συναλλαγματικού κινδύνου, το μικρότερο κόστος των διασυνοριακών συναλλαγών και η εντός της ζώνης του ευρώ<.> διαφάνεια τιμών θα συμβάλλουν στη μείωση του κόστους των ταξιδιών. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των εξοικονομούμενων κονδυλίων αναμένεται να επανεπενδυθεί με τη μορφή ταξιδιών μεγαλύτερης διάρκειας υψηλότερου κόστους ή περισσότερων ταξιδιών μικρής διάρκειας.
Οι ανωτέρω επισημάνσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ<.>, και της Eurobank με αντικείμενο την παρουσίαση του Αναλυτικού Οδηγού Προετοιμασίας των Τουριστικών Επιχειρήσεων για το ευρώ. Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Δρακόπουλος, τόνισε ότι περισσότεροι από ένας στους πέντε ευρωπαίους ταξιδεύουν εντός της ΕΕ κάθε χρόνο, ενώ δαπανούν περίπου 146 δισ. ευρώ ετησίως, χωρίς να συμπεριληφθεί και το κόστος των μεταφορικών υπηρεσιών. Η συμμετοχή του τουριστικού κλάδου ανέρχεται στο 5,5% του ΑΕΠ της ΕΕ ή στο 33,3% των εξαγομένων υπηρεσιών. Ο τουρισμός απασχολεί άμεσα περισσότερα από 9 εκατ. άτομα στην ΕΕ φθάνοντας να καλύπτει το 6% της συνολικής απασχόλησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024