Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Υποβαθμισμένος ο τουρισμός σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο

ΣΕΤΕ: Υποβαθμισμένος ο τουρισμός σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, πρόσφατα δημοσίευσε την θέση του για τον τομέα του τουρισμού στην Ενωμένη Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, ο τομέας του τουρισμού είναι υποβαθμισμένος παρ’ […]

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ<.>, πρόσφατα δημοσίευσε την θέση του για τον τομέα του τουρισμού στην Ενωμένη Ευρώπη<...>.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, ο τομέας του τουρισμού είναι υποβαθμισμένος παρ' όλη την καθολική αναγνώριση της συμβολής του στην οικονομική ανάπτυξη. Οι κύριοι λόγοι της υποβάθμισης είναι οι διαφορετικές επιδιώξεις μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών στο θέμα της ένταξης του τουρισμού στις κοινές πολιτικές και η έλλειψη νομοθετικής βάσης για τη δημιουργία και στήριξη των πολιτικών αυτών.
Η τάση της υποβάθμισης επιβεβαιώνεται αρχικά με την απόρριψη του προγράμματος 'Φιλοξένια', το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα ελάχιστης χρηματοδότησης το τουρισμού, ακόμα και στην πιο συρρικνωμένη μορφή του προϋπολογισμού 8 MECU, ενώ η αρχική πρόταση ήταν 25 ΜΕCU, και συνεχίστηκε κατά την πρόσφατη διοικητική αναδιάρθρωση της Επιτροπής, όπου η τουρισμός, από Διεύθυνση που ήταν για λίγα χρόνια, απορροφήθηκε ως 'τμήμα' στη Γενική Διεύθυνση Information and Enterprise.
Με δεδομένη την απουσία κλαδικών πολιτικών, οι οριζόντιες δράσεις της ΕΕ, όπως περιβάλλον, προστασία καταναλωτή, κοινωνία της πληροφορίας και άλλες, είναι προφανές ότι επηρεάζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα τον τουρισμό.
Πιστεύουμε, αναφέρει ο ΣΕΤΕ, ότι είναι αναγκαίο τουλάχιστον οι χώρες με θετικό τουριστικό ισοζύγιο, να αναλάβουν δράση με σκοπό την αναβάθμιση του τουρισμού στα όργανα και τις πολιτικές της ΕΕ.
Ο ΣΕΤΕ για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε επαφή με τους έλληνες ευρωβουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή για την πολιτική μεταφορών και τουρισμού της ΕΕ. Πρόσφατα πληροφορήθηκε μέσω του προέδρους της επιτροπής αυτή ότι εγκρίθηκε στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 10-14 Απριλίου 2000, η πρόταση να περιληφθεί ο τουρισμός της πολιτικής της ΕΕ.
Ο ΣΕΤΕ επίσης βρίσκεται σε επαφή με αντίστοιχους συνδέσμους τουριστικών επιχειρήσεων στη Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, και θεωρώντας απαραίτητη τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ενόψει της διακυβερνητικής και της αναθεώρησης της Συνθήκης της ΕΕ προτείνει την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024