Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικές ελπίδες για τον τουρισμό με τις νέες προτάσεις έκδοσης βίζας Schengen
Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων

Σημαντικές ελπίδες για τον τουρισμό με τις νέες προτάσεις έκδοσης βίζας Schengen

Τις νέες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης βίζας Schengen χαιρέτισε με μεγάλη ικανοποίηση ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων – ΗΑΤΤΑ. Αναγνωρίζοντας ότι, η πλειοψηφία των πολιτών από τρίτες χώρες, που αιτούνται βίζας Schengen, ταξιδεύουν στην Ευρώπη για νόμιμους λόγους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται μια σειρά προτάσεων…

Τις νέες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης βίζας Schengen χαιρέτισε με μεγάλη ικανοποίηση ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων – ΗΑΤΤΑ. Αναγνωρίζοντας<...>ότι, η πλειοψηφία των πολιτών από τρίτες χώρες, που αιτούνται βίζας Schengen, ταξιδεύουν στην Ευρώπη για νόμιμους λόγους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται μια σειρά προτάσεων, που θα κάνουν τις διαδικασίες έκδοσης βίζας πιο φιλικές προς τους καταναλωτές.

Η ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν τόσο στο κόστος της βίζας, όσο και στο γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αιτούνται την έκδοση βίζας αυτοπροσώπως στις διάφορες προξενικές αρχές.

Ο ΗΑΤΤΑ έχει επισημάνει πολλές φορές ότι αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις για τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες, οι οποίοι βρίσκονται σε απομακρυσμένες από τις προξενικές αρχές περιοχές και σε χώρες, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, καθώς θα πρέπει να κάνουν ενδεχομένως ακόμα ένα ταξίδι για να εξασφαλίσουν την έκδοση βίζας. Σημαντική είναι επίσης, τόνίζει ο HATTA, η μέχρι σήμερα συμβολή του Υπουργείου Εξωτερικών και ιδιαίτερα του υφυπουργού κ. Γιάννη Βαληνάκη, για τις συνεχείς προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει τόσο για την επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης της βίζας όσο και για τον εξορθολογισμό και την αναβάθμιση των προξενικών αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Οι νέες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβάνουν μέτρα για την μείωση του κόστους της βίζας και την επαναφορά του στο αρχικό κόστος και εξετάζουν ακόμα και την περίπτωση να εξαιρούνται από την απαίτηση έκδοσης βίζας τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Θετικές, επίσης, είναι, κατά τον HATTA, οι προτάσεις για τη δημιουργία ενός ιστότοπου Schengen για ευρύτερη πληροφόρηση, καθώς και η δυνατότητα να υποβάλλεται αίτηση για έκδοση βίζας στο προξενείο οποιουδήποτε κράτους μέλους βρίσκεται πλησιέστερα προς τον ενδιαφερόμενο.

Πρέπει, όμως, να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση, ειδικά για τα γκρουπ τουριστών, τονίζει ο HATTA, αφού πρέπει να διαπιστευτούν τουριστικά γραφεία, τα οποία σε συνεργασία με τις κατά τόπους προξενικές Αρχές των κρατών μελών, θα διευκολύνουν την έκδοση της βίζας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024