Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣωρεία παραβάσεων σε τουριστικές δραστηριότητες στη Μύκονο
Ελεγχοι και σε 18 ξενοδοχεία

Σωρεία παραβάσεων σε τουριστικές δραστηριότητες στη Μύκονο

Σωρεία παραβάσεων στη Μύκονο, μετά από ελέγχους που έκαναν από κοινού η Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ. Οι “ράμπο” του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας έλεγξαν συνολικά 18 ξενοδοχεία, 21 […]

Σωρεία παραβάσεων στη Μύκονο, μετά από ελέγχους που έκαναν από κοινού η Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ. Οι “ράμπο” του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας έλεγξαν συνολικά 18 ξενοδοχεία, 21<...> εμπορικά καταστήματα, 13 καφέ, γραφεία και φούρνους στα Ματογιάννια, και ανακάλυψαν ότι οι μισοί από τους απασχολούμενους δεν ήταν δηλωμένοι στις καταστάσεις εργασίας. Όπως έδειξαν λοιπόν οι έλεγχοι, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που δουλεύουν από πρωί σε βράδυ και αντίστροφα, για να εξυπηρετήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, επώνυμους και μη, δεν είχαν τις νόμιμες αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το “νησί των ανέμων” χαρακτηρίζεται από τη λάμψη και το έντονο life style, τα πάρτι, τις αστραφτερές παρουσίες και τους επώνυμους καλεσμένους. Ωστόσο πίσω από τη βιτρίνα ανθεί η εκμετάλλευση και η “μαύρη” εργασία. Οι έλεγχοι έδειξαν ότι σε 58 περιπτώσεις το 50% των εργαζομένων, όχι απλά ήταν ανασφάλιστοι, αλλά δεν είχε δει ούτε ένσημο. Μάλιστα πολλοί εκτιμούν ότι υπάρχουν επιχειρηματίες, οι οποίοι θεωρούν ότι τα λαμπερά ονόματα που έχουν ως θαμώνες σε όλη την τουριστική σεζόν στα καταστήματά τους θα αποτρέψουν τους ελέγχους των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών. Κάτι τέτοιο ωστόσο, τουλάχιστον φέτος που τα ταμεία έχουν χτυπήσει κόκκινο και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δοκιμάζεται από την κρίση δεν αναμένεται να συμβεί.

Μάλιστα ήδη έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στους επαγγελματίες, στις επιχειρήσεις των οποίων βεβαιώθηκαν παραβάσεις, ενώ οι έλεγχοι θα ενταθούν και θα συνεχιστούν, όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά σε όλα τα τουριστικά θέρετρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024