Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣπηλιωτόπουλος: Ευκαιρία η αξιοποίηση της αγοράς γκολφ
Aegean Airlines Pro-Am

Σπηλιωτόπουλος: Ευκαιρία η αξιοποίηση της αγοράς γκολφ

“Το τουρνουά γκολφ που πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια με διεθνείς προδιαγραφές δεν είναι μόνο μια γιορτή για τους επαγγελματίες και τους φίλους του αθλήματος, αλλά είναι και μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου…

“Το τουρνουά γκολφ που πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια με διεθνείς προδιαγραφές δεν είναι μόνο μια γιορτή για τους επαγγελματίες και τους φίλους του αθλήματος, αλλά είναι και μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει<…>διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Ακόμη, ότι μπορεί να υποδεχθεί επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών και να ανταποκριθεί άξια στις προσδοκίες τους. Διοργανώσεις σαν κι αυτή, προσφέρουν στη χώρα μας τη δυνατότητα να αναδείξει και να προβάλλει σε παγκόσμιο επίπεδο νέα τουριστικά προϊόντα”. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στη τελετή λήξης των αγώνων γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”.

Η Ελλάδα γενικότερα και η Κρήτη ειδικότερα, επεσήμανε ο υπουργός, προσφέρουν σήμερα πολλά περισσότερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Η εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος, η πολυμορφία και η ποιότητα συνδυάζονται εδώ άριστα και γίνονται παράδειγμα και για άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Ο συνδυασμός της ποιότητας και της πολυμορφίας οδηγεί στην επίτευξη δύο πολύ βασικών στόχων για τον ελληνικό τουρισμό. Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουρισμού υψηλής ποιότητας. Μέσω του δρόμου αυτού θα μπορέσουμε να επιτύχουμε περισσότερα τουριστικά έσοδα, χωρίς συμβιβασμούς για το φυσικό περιβάλλον.

Η Κρήτη, αποτελώντας τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού εδώ και δεκαετίες, αξιοποιώντας στο έπακρο τα δύο βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματά της τον ήλιο και τη θάλασσα πρωταγωνίστησε στο διεθνές τουριστικό στερέωμα, αλλά το μοντέλο αυτό, κατά τον κ. Σπηλιωτόπουλο έχει φτάσει στα όρια του. Και η απάντηση στον κορεσμό είναι νέες μορφές τουρισμού, που εμπλουτίζουν το παλαιότερο μοντέλο και το συμπληρώνουν, χωρίς να το ανταγωνίζονται. Διοργανώσεις όπως το τουρνουά γκολφ αποδεικνύουν ότι η Κρήτη διαθέτει τις υποδομές και τις δυνατότητες προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή νέων μοντέλων τουριστικής ανάπτυξης.

Η αξιοποίηση της αγοράς γκολφ, σύμφωνα με την τουριστική ηγεσία μας, είναι μια ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό. Η αγορά αυτή έχει πολύ υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά: παγκοσμίως υπάρχουν καταγεγραμμένοι 50 εκατομμύρια παίχτες, όλοι υψηλής εισοδηματικής στάθμης. Τους αρέσει να ταξιδεύουν σε περιοχές που προσφέρουν περισσότερες εμπειρίες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό ότι στην Ευρώπη το γκολφ είναι πολύ διαδεδομένο και ότι στις γειτονικές μας χώρες αναπτύσσεται διαρκώς αυτή η αγορά μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω.

“Για να κερδίσουμε ένα σημαντικό μερίδιο αυτής της αγοράς –με σεβασμό στο περιβάλλον και διαχείριση των φυσικών πόρων–” υπογράμμισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος δημιουργούμε ανά την Ελλάδα ένα δίκτυο γηπέδων γκολφ, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα ως προς τον αριθμό και τις περιοχές. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό. Πιστεύω πως και οι παίκτες του γκολφ θα ακολουθήσουν, αφού η Ελλάδα διασφαλίζει την ποικιλία που αναζητούν. Για παράδειγμα εδώ στην Κρήτη μπορεί κανείς να παίξει γκολφ σε εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, να διαμείνει σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, να κολυμπήσει σε καθαρά νερά, να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους. Αυτή η πολυμορφία σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον είναι και η δύναμή μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024