Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπηλιωτόπουλος: Στο 20% η αύξηση τουριστικής κίνησης από την Ισπανία το 2007
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σπηλιωτόπουλος: Στο 20% η αύξηση τουριστικής κίνησης από την Ισπανία το 2007

Έκθεση ουσιαστική, κύρους, εξειδικευμένη και τόσο σημαντική για την Ελλάδα χαρακτήρισε την FITUR (30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου), στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά η χώρα μας με αναβαθμισμένη παρουσία, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη σε ισπανικά ΜΜΕ και tour operators…

Έκθεση ουσιαστική, κύρους, εξειδικευμένη και τόσο σημαντική για την Ελλάδα χαρακτήρισε την FITUR (30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου), στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά η χώρα μας με αναβαθμισμένη παρουσία, ο υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη σε ισπανικά ΜΜΕ και tour operators.

Το 2007 ήταν μια χρονιά εξαιρετικά σημαντική για την τουριστική κίνηση από την Ισπανία προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς, η τουριστική κίνηση από την Ισπανία προς την Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αυξήθηκε από το 15% στο 20%. Ένας παράγοντας μπορεί να είναι οι εταιρίες χαμηλού κόστους, όμως ο σημαντικότερος παράγοντας, εξήγησε, είναι ότι η χώρα μας αρχίζει και προσελκύει όσο το δυνατόν περισσότερο το ενδιαφέρον και από τους Ισπανούς ταξιδιώτες.

Απευθυνόμενος στα ισπανικά ΜΜΕ και τους tour operators ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε πως “Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα για την Ελλάδα μιας νέας εποχής για τον τουρισμό. Ο τουρισμός για μας έχει αποκτήσει στοιχεία εθνικού στόχου. Αποτελεί μια εθνική υπόθεση και θέλουμε να ξεφύγουμε από το μονοδιάστατο του παρελθόντος, που ταλαιπώρησε τον ελληνικό τουρισμό, το «ήλιος και θάλασσα». Θέλουμε να δείξουμε ότι ο τουρισμός στις μέρες μας είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι άρωμα, είναι χρώμα, είναι μια πραγματική, μια αληθινή εμπειρία. Στόχος μας είναι να κάνουμε αυτή την εμπειρία κτήμα όλο και περισσότερων πολιτών σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Να ταξιδέψουμε την Ελλάδα μας παντού. Και κυρίως να κάνουμε όλους τους φίλους μας να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα μας είναι μια γοητευτική, φιλόξενη χώρα, αλλά, κυρίως, ένας μαγευτικός τόπος που γεννά πλούσιες εμπειρίες. Ένας τόπος μαγευτικός, θα έλεγα, ο ωραιότερος τόπος! Οι Ισπανοί ενδεχομένως να πουν ότι είναι, ίσως, από τους ωραιότερους, όμως σε κάθε περίπτωση ένας τόπος που ζει και τις τέσσερις εποχές και ένας τόπος, ο οποίος μπορεί να ικανοποιήσει τις ποιοτικές απαιτήσεις ακόμη και των πιο δύσκολων επισκεπτών”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε: “Ξέρουμε ότι βάζουμε τον πήχη ψηλά, πορευόμαστε όμως με αισιοδοξία και είμαστε βέβαιοι για την ανοδική τροχιά του ελληνικού τουρισμού. Η χώρα μας φιλοδοξεί να είναι πρωταγωνίστρια με ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης ελκυστικό που να δίνει έμφαση στην ποιότητα, στον εξειδικευμένο τουρισμό, στον πράσινο τουρισμό, στον οικολογικό τουρισμό. Και το ευτύχημα είναι ότι η χώρα μας έχει πολλά να μάθει και από την Ισπανία. Πράγματα να μιμηθεί, αλλά και πράγματα να αποφύγει. Μπορούμε να μάθουμε την καλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά από την άλλη να αποφύγουμε τον κορεσμό της ανάπτυξης, δίνοντας εμείς, ως Ελλάδα, περισσότερη έμφαση στον πράσινο τουρισμό, στο σεβασμό στο περιβάλλον. Μπορούμε από κοινού, λοιπόν, να δώσουμε τη μάχη μαζί για καλύτερη, πιο δυνατή τουριστική συνεργασία.

Είμαστε βέβαιοι ότι στον νέο ψηφιακό κόσμο, στον κόσμο της εξειδίκευσης απαιτείται, όσο το δυνατόν περισσότερο, η εκπόνηση εξειδικευμένης στρατηγικής. Αν εξειδικευτούμε στις ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες τότε σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προχωρήσουμε με ταχύτητα μπροστά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, και κυρίως να πιστέψουμε στη μοναδικότητα, στην αυθεντικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε ότι δεν υπάρχει αληθινή εμπειρία, αν έστω για μια φορά στη ζωή κάποιου δεν υπάρχει η ελληνική εμπειρία. Η σημερινή μας παρουσία και κυρίως το γεγονός ότι εμφανιζόμαστε σήμερα αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε την ποιότητα και την εξειδίκευση στον τουρισμό μας δίνει να καταλάβουμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι μία καλή και επιτυχημένη τουριστική χρονιά”.

“Η πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό, όπως τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, επισκεπτόμενος το ελληνικό περίπτερο της διεθνούς έκθεσης FITUR, “είναι πρόκληση εξωστρέφειας, είναι πρόκληση ποιότητας, είναι πρόκληση εξειδίκευσης. Κυρίως αποτελεί μια πρόκληση μέσα από την οποία οφείλουμε να δούμε ανταγωνίστριες προς εμάς χώρες, όπως η Ισπανία, πώς προχωρούν και αναλόγως, να πάρουμε τα θετικά που έχουν να μας δώσουν και αντίστοιχα, να αφήσουμε στην άκρη όλα τα αρνητικά που έχουν να επιδείξουν στο πρόσφατο τους παρελθόν, όπως για παράδειγμα είναι σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή του περιβάλλοντος ή η καταστροφή των ακτών”.

Μιλώντας τέλος για την έκθεση, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, σχολίασε: “Πρόκειται για μία σημαντική έκθεση, πολύ εξειδικευμένη και η οποία διαρκώς αναβαθμίζεται και απευθύνεται σε ένα δυναμικό κοινό, κοινό με ποιότητα που αποτελεί άλλωστε και δικό μας στόχο. ΓιΆ αυτό και φέτος αποφασίσαμε με αναβαθμισμένη παρουσία να μπούμε γερά και δυνατά στον ανταγωνισμό για να μπορούμε να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί. Aλλωστε μην ξεχνάτε ότι και από τις συναντήσεις που είχαμε εδώ, αποφασίσαμε από κοινού με την Ισπανία να έχουμε μία στενή συνεργασία όσον αφορά στο ISO ποιότητας για τον τουρισμό. Διότι έχουμε κοινές ιδιαιτερότητες, πολλές κοινές ανάγκες, αλλά και πολλά κοινά συμφέροντα να προστατεύσουμε”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024