Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί«Σταθμός» για την ελληνική κρουαζιέρα το CruiseinGreece
ΗΑΤΤΑ-SeaTrade

«Σταθμός» για την ελληνική κρουαζιέρα το CruiseinGreece

Συνέδριο Παγκόσμιας εμβέλειας για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κρουαζιέρας με τίτλο CruiseinGreece συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) με τον διεθνούς κύρους εξειδικευμένο οργανισμό SeaTrade

Συνέδριο Παγκόσμιας εμβέλειας για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κρουαζιέρας με τίτλο CruiseinGreece συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) με τον διεθνούς κύρους<...>εξειδικευμένο οργανισμό SeaTrade και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς κρουαζιέρας από εταιρίες όπως η Holland America Line, η Carnival Cruise Lines, η Oceania Cruises, η Regent Seven Seas, η Royal Caribbean Cruises Ltd., η Norwegian Cruise Line, η Windstar Cruises, η Aida Cruises, η Monarch Cruises και η Louis Hellenic Cruises.

Το κυρίως συνέδριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008, στο ξενοδοχείο Grand Bretagne στην Αθήνα από τις 09:00 έως και τις 18:00. Μεταξύ 13:00 και 15:00 θα παρατεθεί Gala Lunch εκ μέρους του HATTA και της Seatrade, όπου θα παραστεί ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Οι βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι:


  • Αξιολογηση της Ελλάδας ως προορισμού κρουαζιέρας, προοπτικές ανάπτυξης περισσότερων λιμανιών, τρόποι προώθησης και ενθάρρυνσης μιας περαιτέρω ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

  • Πως αξιολογείται τεχνικά η καταλληλότητα ενός προορισμού ως λιμανιού κρουαζιέρας και ποια είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής του.

  • Οι μελλοντικές προοπτικες της Ελλάδας ως κομβικού κέντρου κρουαζιέρας.


Αξίζει να σημειωθεί πως το CruiseinGreece τελείται σε μια περίοδο κατά την οποία κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων με την κρουαζιέρα στην Ελλάδα είναι ότι ο κλάδος έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, ενώ η εικόνα που παρουσιάζει είναι δυσανάλογη με τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα αναδειχθεί και ένας σημαντικός αριθμός ελληνικών προορισμών (από τους 70 και πλέον που υπάρχουν) με μεγάλες δυνατότητες και ως λιμάνια κρουαζιέρας, αλλά και ως σημεία πρόσβασης σε πολύ ελκυστικά αξιοθέατα. Για να επιτευχθεί όμως η καθιέρωση περισσότερων Ελληνικών λιμανιών και η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας, πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά και η Πολιτεία με μια ευνοϊκότερη θεσμική αντιμετώπιση της διεθνούς κρουαζιέρας, με βελτίωση υποδομών και με επένδυση στην εξειδικευμένη προώθηση των προορισμών.

Υπενθυμίζεται πως:

  • Την Τετάρτη 25 Ιουνίου οι καλεσμένοι θα επισκεφθούν τη Σύρο και την Πάρο
  • Η Παρασκευή 27 Ιουνίου, η επόμενη μέρα του Συνεδρίου, θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα τραπέζια εργασίας (workshop tables), με εκπροσώπηση από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επαφής των Δήμων – Νομών ή άλλων φορέων που εκπροσωπούν μια περιοχή με κάθε ένα από τα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας που σχεδιάζουν τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων.


Το CruiseinGreece τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διοργανώνεται με την υποστήριξη μεγάλου αριθμού χορηγών από ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024