Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςSTEPFOR+: Εκδήλωση με θέμα `Επιχειρηματικότητα & Δίκτυα Συνεργασίας`

STEPFOR+: Εκδήλωση με θέμα `Επιχειρηματικότητα & Δίκτυα Συνεργασίας`

Εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα & Δίκτυα Συνεργασίας» πραγματοποίησε χτες, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, τοδίκτυο Συνεργαζόμενων Τουριστικών Επιχειρήσεων Πολιτιστικών Φορέων Ν. Πέλλας (STEPFOR+), με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού […]

Εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα & Δίκτυα Συνεργασίας» πραγματοποίησε χτες, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το<...>δίκτυο Συνεργαζόμενων Τουριστικών Επιχειρήσεων Πολιτιστικών Φορέων Ν. Πέλλας (STEPFOR+), με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων από το χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η κάλυψη θεμάτων σχετικών με την βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στον Ν. Πέλλας, μέσα από παράλληλες και αλληλοσυνδεόμενες δράσεις, δίνοντας έμφαση στην εδραίωση και βελτίωση της διεπιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών και παραγωγικών μονάδων και των πολιτιστικών φορέων, καθώς επίσης και της συνάντησης δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της περιοχής για την τεχνολογική τους ανάπτυξη και την βελτίωση των μεθόδων προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση των μελών του δικτύου STEPFOR+ (σήμερα έχει 40) και των βασικών ομάδων των συναφών, αλλά και των συμπληρωματικών επιχειρήσεων και φορέων, καθώς και των δραστηριοτήτων που καλύπτει το καθένα από αυτά.

Ακόμη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πρόγραμμα STEPFOR+Gastronomy, που θα αναπτυχθεί μέσα από τη διεξαγωγή ενός ελεύθερου διαγωνισμού δημιουργικής μαγειρικής με τοπικά προϊόντα προερχόμενα από τις επιχειρήσεις του STEPFOR+, από διακεκριμένους σεφ και μάγειρες ανά την Ελλάδα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες βραβεύσεις της επιχειρηματικότητας και της συνεργασίας στον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού. Συγκεκριμένα αναγνωρίστηκε η συμβολή της συγγραφέως Καίτη Τζιώγα από την Έδεσσα για την καταγραφή του λαογραφικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής μέσα από το βιβλίο «Η τοπική γευστική παράδοση της Έδεσσας και της περιοχής ως στοιχείο του λαϊκού της πολιτισμού», καθώς και η συνεργασία δύο ανθρώπων από εντελώς διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους στην ανάπτυξη πολιτιστικού προϊόντος, του Γιάννη Καϊμάκη καθηγητή ΑΠΘ και του Κώστα Παπά πολιτικού μηχανικού για την ανάδειξη των Μεσογειακών ηχοχρωμάτων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και οι ετήσιες υποτροφίες του δικτύου STEPFOR+ για διπλωματικές εργασίες σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο με θέμα από τον Ν. Πέλλας αλλά και ένας διαγωνισμός συνεργασίας για παιδιά σχολείων γύρω από την φωτογραφία και την ζωγραφική με θέματα από τον Ν. Πέλλας.

Στην συνεδρίαση τέλος που προηγήθηκε της ετήσιας γενικής συνέλευσης του δικτύου STEPFOR+, συζητήθηκαν θέματα για λήψη αποφάσεων σχετικά με τη δράση και την πορεία του δικτύου, ενώ με την έναρξη της εκδήλωσης έγινε και η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου του δικτύου, καθώς και «της γωνίας του VISITPELLA» με τον πίνακα καρτών επιχειρήσεων / φορέων, την σήμανση, τους οδηγούς και τους καταλόγους των επιχειρήσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024