Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην Αρκαδία με τουριστικά γραφεία από Ρωσία, Λετονία και Ουκρανία ο Σπηλιωτόπουλος
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Στην Αρκαδία με τουριστικά γραφεία από Ρωσία, Λετονία και Ουκρανία ο Σπηλιωτόπουλος

Την Καρύταινα Αρκαδίας επισκέφθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008 ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, όπου, από κοινού με πενήντα τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία, τη Λετονία και την Ουκρανία, οι οποίοι φιλοξενούνται στη χώρα μας από τον επιχειρηματία κ. Νίκο Αγγελόπουλο, πραγματοποίησε συμβολική δενδροφύτευση…

Την Καρύταινα Αρκαδίας επισκέφθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008 ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, όπου, από κοινού με πενήντα τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία, τη Λετονία και την Ουκρανία, οι οποίοι<...>φιλοξενούνται στη χώρα μας από τον επιχειρηματία κ. Νίκο Αγγελόπουλο, πραγματοποίησε συμβολική δενδροφύτευση στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της ορεινής Αρκαδίας.

Κατόπιν, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μετέβη στην ιστορική Δημητσάνα – πόλη από την οποία έλκει την καταγωγή του – όπου ξενάγησε τους επισκέπτες τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία, τη Λετονία και την Ουκρανία στους μπαρουτόμυλους και στο μουσείο Υδροκίνησης, ενώ ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Δημητσάνας, δηλώνοντας σχετικά: “Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμένα, μου προκαλεί συγκίνηση αλλά μου δίνει και πάρα πολύ κουράγιο. Κουράγιο το οποίο απορρέει από την αγάπη των συμπολιτών μου, πια, για να προχωρήσω ακόμα περαιτέρω στην τουριστική θωράκιση και ανάπτυξη αυτού του τόπου. Θα έλεγα, επίσης, ότι είναι σημαντικό το ότι επισκέπτομαι την Δημητσάνα, τόσο ως συνδημότης αλλά και ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Γιατί η Δημητσάνα φιλοδοξεί να είναι ένας ξεχωριστός πόλος τουριστικής έλξης και, παραλλήλως, σημαντικό κύτταρο τουριστικής κίνησης”.

Όσον αφορά στις πυρόπληκτες περιοχές, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε πως έχει δρομολογηθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα έμμεσης διαφήμισης με τη φιλοξενία στην περιοχή πάρα πολλών δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. “Στόχος μας” εξήγησε “είναι να καταδείξουμε ότι η περιοχή συνεχίζει στους ρυθμούς της και, όχι μόνο δεν έχει επηρεαστεί από τις πυρκαγιές αλλά, αντιθέτως, αναδεικνύει διαρκώς το φυσικό πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό κάλλος και ιδιαιτερότητά της. Αυτές οι έμμεσες βοηθητικές ενέργειες και η διαφήμιση θα συνεχιστούν”. Όπως μάλιστα υπενθύμισε, με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ, έχει προβλεφθεί οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει οι εκταμιεύσεις.

Η περιοχή της Αρκαδίας, κατά τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, “μπορεί να γίνει μοναδικός πόλος έλξης, κατ’ αρχάς για το χειμερινό τουρισμό, αλλά και με δράσεις που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μπορεί κανείς να προσελκύσει επισκέπτες το χειμώνα αλλά και την άνοιξη και το φθινόπωρο, ακόμα και το καλοκαίρι”. “Πεποίθησή μου είναι ότι έχουμε πολλά περιθώρια κοινών και ουσιαστικών δράσεων για να αναδείξουμε το κάλλος και τη μοναδικότητα της αρκαδικής περιοχής” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για την πρωτοβουλία του Νίκου Αγγελόπουλου ο κ. Σπηλιωτόπουλος σχετικά δήλωσε: “Αποδεικνύεται κάθε φορά ότι η συνέργεια του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα μπορούν να αποδώσουν σημαντικά αποτελέσματα. Η ιδιωτική πρωτοβουλία να έρθουν τουριστικοί πράκτορες μεγάλων πρακτορείων στην Ελλάδα, με την αρωγή του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρέπει να διαφημίσουμε παντού, ότι η χώρα μας δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα. Προσφέρεται για όλες τις εποχές και για όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Είναι μια χώρα που μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις και εμπειρίες δώδεκα μήνες το χρόνο. Έχει εξαιρετικές περιοχές που μπορούν να φιλοξενήσουν και να ικανοποιήσουν όλες τις μορφές τουρισμού. Η Αρκαδική περιοχή για παράδειγμα, με τα πολλά μοναστήρια και τις εκκλησίες προσφέρεται ως μοναδική περιοχή θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού.

Είναι σαφές λοιπόν ότι στηρίζουμε αξιέπαινες ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως αυτή, προκειμένου μεγάλοι Ρώσοι tour operators να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής. Θεωρούμε ότι συνολικά η Ελλάδα και η Αρκαδία ειδικότερα αποτελούν σημαντικά σημεία τουριστικής έλξης, αρκεί κανείς να μπορέσει να αναδείξει τις πολλές ομορφιές και τα πολλά πλεονεκτήματα τα οποία υπάρχουν. Κάτι βέβαια που δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτείται κόπος, δύναμη, χρήμα. Απαιτείται να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Οποιαδήποτε ανάλογη πρωτοβουλία λοιπόν θα έχει τη στήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024