Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην τελική ευθεία το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ

Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εφαρμογή του προγράμματος για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της περιουσίας του ΕΟΤ που έχει αναλάβει η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. Όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό […]

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εφαρμογή του προγράμματος για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της περιουσίας του ΕΟΤ που έχει αναλάβει η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.<...>

Όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, κ. Χωμενίδη, στις 31/12/00 θα δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων που θα αναλάβουν το management για την αξιοποίηση των Μαρινών Αττικής – Θεσσαλονίκης, τις Ακτές Αττικής, καθώς και το Πάρκο Θαλασσίων Επιστημών και Τεχνολογίας.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα ληφθούν υπ' όψιν για την διαμόρφωση των οριστικών επενδυτικών σχεδίων.

Στα πλαίσια αυτά έχει αρχίσει διάλογος για την εξασφάλιση της συναίνεσης των εμπλεκομένων φορέων (ΟΤΑ, ΟΡΣΑ, 2004), η πρώτη φάση του οποίου (χρήσεις χωροθετήσεις) θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, άρχισαν οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Καζίνο Πάρνηθας με επενδυτικό πρόγραμμα έργων και εξοπλισμού Α' Φάσης ύψους 2 δισ. και ολοκλήρωση τον Απρίλιο του 2001.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Ε.Τ.Α.<.> Α.Ε., όσον αφορά στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, έχει επιβάλει αιτήσεις έγκρισης καταλληλότητας για δημιουργία Ειδικών Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων ΑΑ' κατηγορίας σε Δημόσια Τουριστικά Κτήματα της Παραλιακής Ζώνης για τα οποία υπάρχουν εγκεκριμένοι όροι δόμησης (σε εκτός σχεδίου εκτάσεις).
Το πνεύμα των προτάσεων θα κινείται στην κατεύθυνση δημιουργίας ήπιων εγκαταστάσεων προσαρμοσμένων στις λειτουργίες των χώρων με χαμηλό συντελεστή εκμετάλλευσης και περιαστική ανάπλαση (πάρκα) του υπόλοιπου χώρου σε ποσοστό 90% των εκτάσεων των οποίων οι πόροι συντήρησης και φύλαξης θα εξασφαλίζονται μέσω των λοιπών χρήσεων.

Έτσι, θα τεθεί τέρμα στην αναπαραγωγή της σημερινής εικόνας των αυθαίρετων δομήσεων και των ανεξέλεγκτων χρήσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024