Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτις 410 οι συμμετοχές στο ‘Ελληνικό Πρωινό’ του ΞΕΕ
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Στις 410 οι συμμετοχές στο ‘Ελληνικό Πρωινό’ του ΞΕΕ

Τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 'Ελληνικό Πρωινό', μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα, παρουσίασε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στο πλαίσιο της 10ης HORECA.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA, στο περίπτερο του “Ελληνικού Πρωινού” του ΞΕΕ, παρουσιάστηκαν τα πρωινά 7 περιοχών, μεταξύ των οποίων της Ζακύνθου, της Λευκάδας, της Φωκίδας, της Λακωνίας, της Ηπείρου, της Ημαθίας και της Σίφνου. Υπογραμμίζεται ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρείχε κατά τη διάρκεια της HORECA όλο το πληροφοριακό υλικό προς τους ενδιαφερόμενους, καθώς και τεχνικές παρασκευής του Ελληνικού Πρωινού.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις της HORECA συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα 14 περιοχές που έχουν υιοθετήσει το “Ελληνικό Πρωινό” παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους και παρακινώντας μεγάλο αριθμό ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα, να ενσωματώσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές στο πρωινό τους.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γιώργος Τσακίρης, στα εγκαίνια του περιπτέρου του “Ελληνικού Πρωινού” δήλωσε: “Το Ελληνικό Πρωινό εξελίσσεται στην πλέον καινοτόμο δράση στον τομέα της γαστρονομίας και δικαιώνει όλους εμάς στο ΞΕΕ που το στηρίξαμε, αποτελώντας παράλληλα την πιο φρέσκια δράση για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού. Σε μια εποχή που διεθνώς, οι πρωτοβουλίες στον τομέα της γαστρονομίας συνιστούν τις σημαντικότερες στρατηγικές επιλογές και   δράσεις αιχμής, ευελπιστούμε ότι σύντομα, στο ΞΕΕ, θα μπορέσουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και προώθηση και άλλων τομέων και προϊόντων της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας”.

Σήμερα, μετά την εφαρμογή του προγράμματος, 410 ξενοδόχοι σε όλη την Ελλάδα έχουν εντάξει την τοπική κουζίνα στα ξενοδοχεία τους, επενδύοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και δημιουργώντας οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

“Το Ελληνικό Πρωινό έχει γίνει τάση, συζητείται πλέον παντού, στις σχολές γαστρονομίας, στην ελληνική κοινωνία, στους ξένους ταξιδιωτικούς πράκτορες” σημειώνει ο επικεφαλής του προγράμματος του ΞΕΕ “Ελληνικό Πρωινό” κ. Γιώργος Πίττας προσθέτοντας: “Το Ελληνικό Πρωινό ταξιδέψε απ’άκρη ως άκρη στην Ελλάδα με σκοπό να δημιουργήσει, έως το τέλος του 2014, 21 ‘Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού’: το 2012 σε Ρόδο, Κω, Νάξο, Λέσβο, Χαλκιδική, Σαντορίνη, Πήλιο-Βόλο, το 2013 σε Εύβοια, ΘράΆκη, Αν. Μακεδονία, ∆υτ. Μακεδονία, Κέρκυρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, και το 2014 σε Ήπειρο, Ζάκυνθο, Ημαθία, Στ. Ελλάδα, Λακωνία, Λευκάδα, Σίφνο. Για το 2015 έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις σε Χίο, Κεφαλονιά, Μύκονο, Μεσσηνία, Αχαΐα και Αργολίδα”.

Συνεχίζοντας ο κ. Πίττας συμπληρώνει: “Χαρακτηριστικό του ‘Ελληνικού Πρωινού’ είναι ότι δεν περιορίζεται σε μια κατηγορία ξενοδοχείων. Τα μέλη του ‘Ελληνικού Πρωινού’ προέρχονται από όλες τις κατηγορίες και τους τύπους της ελληνικής ξενοδοχίας και από όλες της περιοχές της χώρας. Από τον Αρίλλα της Κέρκυρας μέχρι το Καστελόριζο και από τον Ψηλορείτη μέχρι την Αλεξανδρούπολή, ως το τέλος του 2014, τετρακόσια ξενοδοχεία έχουν υιοθετήσει το ‘Ελληνικό Πρωινό’ με βάση τα προϊόντα και τις συνταγές της περιοχής τους”.

Καταλήγοντας ο επικεφαλής του Προγράμματος Ελληνικό Πρωινό του ΞΕΕ τονίζει: “Από τα 410 ξενοδοχεία που εγράφησαν μέχρι το 2014, ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τις κυριότερες κατηγορίες:    

  • Ξενοδοχεία σύμβολα: Grande Bretagne (Αθήνα), The Westin Resort Costa Navarino (Μεσσηνία), Astir Palace (Βουλιαγμένη), Du Lac (Ήπειρος), The Μet (Θεσσαλονίκη), Les Lazaristes (Θεσσαλονίκη), Eagles Palace (Χαλκιδική), Meliton Porto Carras Grand Resort (Χαλκιδική), Aldemar (Ηράκλειο), Elounda mare & peninsula (Λασίθι), κ.ά.
  • Αλυσίδες ξενοδοχείων: Airotel, Electra, Grecotel, Louis, Blue, Capsis, Kipriotis κ.ά.
  • City Hotels: Best Western Museum (Αθήνα), Polis Grand (Αθήνα), Makedonia Palace (Θεσσαλονίκη), Galaxy (Ηράκλειο), Athens Plaza κ.ά.
  • Ξενοδοχεία σε νησιά: Ηλιότοπος (Σαντορίνη), Liostasi (Ίος) Aegialis (Αμοργός), Varos Village (Λήμνος), Volissos (Χίος), Tholaria (Αστυπάλαια), Kastelorizo (Καστελόριζο) κ.ά.
  • Ορεινοί ξενώνες: Θουκυδίδης (Ζαγοροχώρια), Τ’αλώνι του κυρ – Θανάση (Βώλακας Δράμας), Kατώγι Αβέρωφ (Μέτσοβο), Αναστασία, το σπίτι των Κουρήτων (Μυλοπόταμος Ρεθύμνου) κ.ά.
  • Ιστορικά κτίρια: Ganimede (Γαλαξείδι), Aυλή (Ρέθυμνο), Familia (Ιθάκη), Lazaretto (Μονεμβασιά), Veneto Suites (Ρέθυμνο), Orloff (Ύδρα) κ.ά.
  • Boutique Hotels: Kinsterna (Μονεμβασιά), Vrahos (Φολέγανδρος), Kivo Art (Σκιάθος), Coco Mat Nafsika (Κηφισιά), κ.ά.”.

Το περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού στην HORECA τίμησε με την παρουσία της η αναπλ. υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα, συζήτησε με τους εκπροσώπους των περιοχών και δοκίμασε κάποια από τα παραδοσιακά εδέσματά τους. Τα περίπτερα των επτά περιοχών προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών που δοκίμασαν τα προϊόντα των παραγωγών και τις δημιουργίες των Αρχιμαγείρων κάθε περιοχής και έμειναν έκπληκτοι από τη μεγάλη ποικιλία των τοπικών προϊόντων. Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε η φυτούρα και το μελαχρινό από τη Ζάκυνθο, η ρυζόπιτα και τα λαδοκούλουρα από τη Λευκάδα, το αμυγδαλάκι και τα σιροπιαστά από τη Φωκίδα, η μπρούστουλα, τα τσαίτια και η προπύρα από τη Λακωνία, οι πίτες και ο τραχανάς από την Ήπειρο, η μαρμελάδα πιπεριά και το καπνιστό μοσχάρι από την Ημαθία, οι ρεβιθοκεφτέδες και η καππαροσαλάτα από τη Σίφνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024