Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτο μικροσκόπιο της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου το τίμημα πώλησης της ΟΑ
Επείγουσα ερώτηση - παρέμβαση του Δ. Παπαδημούλη

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου το τίμημα πώλησης της ΟΑ

Την εκτίμηση της Κομισιόν για το τίμημα μεταβίβασης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε σχέση με την τιμή αγοράς και την αξία της εταιρείας, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥN, Δ. Παπαδημούλης, με […]

Την εκτίμηση της Κομισιόν για το τίμημα μεταβίβασης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε σχέση με την τιμή αγοράς και<...> την αξία της εταιρείας, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥN, Δ. Παπαδημούλης, με ερώτηση προτεραιότητας που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο.

O Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Επιτροπή να εκτιμήσει την αξία της εταιρίας με βάση παλαιότερες εκθέσεις εμπειρογνωμόνων και να εξετάσει εάν τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις της διαδικασίας αποκρατικοποίησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του κοινοτικού δικαίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
“Στις 23.03.2009 υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης της Ολυμπιακής Αεροπορίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Marfin Investment Group.

Θεωρεί η Επιτροπή ότι το τίμημα της μεταβίβασης είναι τιμή αγοράς, σε σχέση με την αξία της εταιρίας; Είναι σε θέση η Επιτροπή, με βάση παλαιότερες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, να εκτιμήσει ποια είναι η τιμή αγοράς της Ολυμπιακής Αεροπορίας; κρίνει η Επιτροπή ότι τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις της διαδικασίας αποκρατικοποίησης, σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο; Ποια η θέση της σε σχέση με τις απευθείας διαπραγματεύσεις Ελληνικού Δημοσίου και Marfin Investment Group;”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023